Hlavní obsah

Hokejový útočník Smoleňák předčasně skončil v Nižněkamsku

NIŽNĚKAMSK

Český hokejový útočník Radek Smoleňák předčasně ukončil své angažmá v Nižněkamsku. S celkem Kontinentální ligy sice podepsal roční smlouvu teprve v létě, ale v tomto týdnu mu vedení Neftěchimiku oznámilo, že s jeho službami už dále nepočítá.

Článek

"Všechno se to seběhlo rychle. Nastoupil jsem do přípravných zápasů a trénoval, ale nálada celkově nebyla moc dobrá. Ve čtyřech zápasech jsme pokaždé podlehli, šéf klubu poté oznámil, že se Neftěchimik vydá trošku jiným směrem," řekl Smoleňák internetovému serveru hokej.cz.

Dvaadvacetiletý útočník se rozhodl k ruskému angažmá po pěti letech strávených v zámoří, v předešlé sezóně se přitom poprvé prosadil do NHL a v dresu Tampy odehrál šest zápasů.

"Samozřejmě jsem byl zklamaný, že to takhle dopadlo. Tohle bych předtím samozřejmě neřekl. Ale beru to jako velkou zkušenost. Je mi dvaadvacet let, mohl jsem poznat dění v předním ruském klubu, beru si z toho hodně pozitivního. Už mám představu, jak to tam chodí. I ten předčasný konec člověku něco dá," dodal pražský rodák.

Reklama

Související témata: