Hlavní obsah

VIDEO: Do nároďáku by se takové komedie nehodily, říká o svém šoumenství Rolinek

Jirka G. NovákSport.cz

Pirát, rytíř, indián, nebo lovec medvědů. Všechny tyhle role už si vyzkoušel hokejový reprezentant Tomáš Rolinek během svého letošního působení v ruském Magnitogorsku. Český útočník tamního Metallurgu se kromě povedené hry stará po vítězných domácích zápasech také o pořádnou show pro fanoušky a se spoluhráči inscenuje nadšeným divákům skvělá představení.

Foto: www.khl.ru

Tomáš Rolinek baví fanoušky Magnitogorsku

Článek

Jednou tak Rolinek vtrhl po zápase na led oblečený jako zahradník i s kolečkem, bavil publikum jako pirát, rytíř, indián, nebo cikán s kytarou, naposledy jej po ledě nahánělo nefalšované policejní auto. Publikum v Magnitogorsku šílí a před každým dalším zápasem si přeje výhru i proto, aby po utkání vidělo další taškařici.

"Minulý rok jsme dělali takové ty klasické děkovačky a letos jsme to s Jardou Kudrnou chtěli trochu oživit. Zkusili jsme takovou show a viděli, že se to divákům líbí. Zápas od zápasu se pak dělaly větší skopičiny. Když to takhle bude pokračovat, tak už z toho na konci sezóny bude normálně půlhodinové divadlo," směje se Tomáš Rolinek v rozhovoru pro Sport.cz.

Piráti z Magnitogorsku Vitalij Aťjušov (vlevo) a Tomáš Rolinekfoto: www.khl.ru

Zatímco Kudrna s tím brzy přestal, Rolinek ukecal k "šaškování" obránce Vitalije Aťjušova. "Minulý rok za námi vždycky chodil a klepal si na čelo, co blbneme, že jsme za klauny. Ale pak si to jednou zkusil a zalíbilo se mu to. Teď už si to vyloženě užívá a je strašně rád," vykládá o svém parťákovi.

Sergeje Fjodorova asi k převleku nepřesvědčí

Že by nakonec k nějaké pozápasové scénce přemluvil i největší hvězdu Magnitogorsku Sergeje Fjodorova? "Toho asi ne... Ale zkoušel jsem ukecat jeho bráchu Fjodora. A ten mi slíbil, že až dá v zápase dva góly, tak teprve potom půjde. Hraje sice ve čtvrté pětce, ale všechny naše útoky jsou narvané dobrými hráči, takže myslím, že by to nemuselo dlouho trvat," myslí si Rolinek.

Tomáš Rolinek (vlevo) a Vitalij Aťjušov jako policista při show v Magnitogorskufoto: www.khl.ru

Ke slavnějšímu z bratrů Fjodorovových má pak jen slova úcty. "Sice už nemá nejlepší zdraví, ale pořád je to velká hokejová legenda a jsem rád, že s ním můžu být v týmu. Všichni v Rusku k němu mají obrovský respekt. Když hrajeme venku, tak na něj vždycky čeká spousta novinářů a každý z fanoušků si na něj chce sáhnout," popisuje humbuk kolem trojnásobného vítěze Stanley Cupu.

Metallurg kraluje, takže show běží dál

V zápase si s ním zatím nezahrál, prozatím nastupuje s Kudrnou a místo zraněného Jana Marka zaplnil Denis Chlystov. "Honza Marek už s námi trénuje na ledě a je v plné zátěži. Myslím, že po přestávce už by mohl hrát," doufá Rolinek v obnovení českého útoku, jenž v loňské sezóně tolik zářil.

I bez nejlepšího střelce loňské sezóny se ale Magnitogorsku nadmíru daří a s tříbodovým náskokem vládne Kontinentální lize. Proto se Rolinek neobává, že by v případě porážek pozápasové show skončilo. "Pro diváky je to velké zpestření a lákladlo na každý další zápas. Navíc naše vedení je rozumné a nemyslím, že by nám to po případných porážkách omlátili o hlavu a zatrhli. V Rusku tohle nehrozí, horší by to bylo v Čechách," myslí si.

Dotaz na to, zda by se pokusil své šoumenství v klubu přenést i do české reprezentace, proto Rolinek okamžitě zavrhne. "Ne, to určitě ne. To už by byla příliš  obrovská komedie. K národnímu týmu tohle určitě nepatří," má jasno.

Reklama

Související témata: