Hlavní obsah

Hadamczika chce zlanařit ruské Mytišči, kouč hodlá dodělat práci u Vítkovic

Jirka G. NovákSport.cz

Ambiciózní ruský hokejový klub Atlant Mytišči hledá cestu z výsledkové krize v Kontinentální lize (KHL) a jedním z prvních cílů vedení je přivést nového kouče. Mezi kandidáty na nového trenéra je podle ruského televizního kanálu "Sport" i Alois Hadamczik. "To je pro mne novinka, já mám smlouvu ve Vítkovicích," odmítá ale podobné úvahy v rozhovoru pro Sport.cz Hadamczik.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vítkovický kouč Alois Hadamczik

Článek

Zpráva o zájmu Atlantu byla pro Hadamczika jen stěží uvěřitelná. "O tom vůbec nic nevím, mě nikdo nekontaktoval. Navíc máme rozehranou soutěž a především hodlám dodělat práci ve Vítkovicích," řekl Sport.cz kouč, jenž se nyní s Vítkovicemi vyhřívá na čele extraligové tabulky.

"Byl bych radši, kdyby se o podobných spekulacích raději ani nemluvilo. Do budoucna je moje angažmá v zahraničí možná téma, ale ne teď," pokračoval Hadamczik viditelně unavený z nedávno vypuštěné mediální kauzy o tom, že prý měl bránit hráčům svého klubu v působení v reprezentaci.

"Celá ta kauza byla úplně zbytečně a uměle vyvolána a je to pro mne dost těžko pochopitelné. Vždyť já nikdy svým hráčům v cestě do národního týmu nebránil. A jsem rád, že se to Marek Kvapil také nebál říct veřejně," dodal Hadamczik v narážce na rozhovor Sport.cz s útočníkem Vítkovic při srazu národního týmu v Praze.

Dosavadní kouč Atlantu Fjodor Kanarejkin v klubu skončil na začátku minulého týdne po ostudné domácí porážce 0:6 s Ufou. Vedením mužstva byl poté pověřen Valerij Bragin. Z posledních šesti zápasů v KHL mužstvo, kde působí také čeští útočníci Jan Bulis a Jiří Novotný, čtyři prohrálo.

Reklama

Související témata: