Hlavní obsah

Jágr se po příletu šel podívat na Kladno, za týden se vrací

KLADNO

Hokejová hvězda Jaromír Jágr si hned po úterním příletu z Omsku po hořkém vyřazení v prvním kole play off Kontinentální ligy nenechal ujít zápas mateřského Kladna s Mladou Boleslaví. Po zápase se kochal bouřlivou děkovačkou kotle fanoušků domácích po výhře 5:1. Do své případné účasti na květnovém mistrovství světa v Německu, kterou ale už v prosinci označil za nepravděpodobnou, ale jasno nevnesl.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jaromír Jágr s novináři

Článek

Pro osmatřicetiletého Jágra po vyřazení na únorových olympijských hrách ve Vancouveru ve čtvrtfinále s Finskem skončil boj v KHL už v neděli po porážce s Nižněkamskem 0:3 na zápasy. Že by si olympijský vítěz z Nagana, mistr světa z Vídně z roku 2005 a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru jel spravit chuť na světový šampionát, se ale i podle jeho předchozích vyjádření v sezóně nejeví moc pravděpodobné. Přesto se mu kouč Vladimír Růžička chystal volat, zda by jej nepřesvědčil.

"Mistrovství světa začíná až... Já nevím, co se mnou bude. Já musím příští týden zpátky do Omsku a nevím, co bude dál. Takže vůbec nemám tušení," řekl stroze Jágr. Do Kladna se vrátil na skok, protože příští týden musí ještě plnit klubové povinnosti v Avangardu. "Musím se tam vrátit, mám tam smlouvu a musím tam dokončit sezónu."

Při dění v posledních týdnech mu udělalo radost alespoň Kladno. Na úterní zápas se díval střídavě po boku svého otce Jaromíra Jágra staršího, prezidenta kladenského klubu, a vedle své mámy Anny. Kladno viděl v akci naposledy 9. února při domácí porážce se Spartou 2:4, tentokrát přinesl svou přítomností více štěstí.

"Naštěstí hráli výborně. Myslím si, že celou tu část play out hrajou dobře, dneska to byl parádní hokej a krásný góly. Byl jsme tady před měsícem, bylo vidět, že to bylo takový unavený. Dneska to bylo prostě výborný," rozpovídal se Jágr o něco více pouze na jedno téma.

Jen těžko mu to ale mohlo celkově spravit náladu z pokažené sezóny. "Nedá se to srovnávat, dívat se na to je daleko jednodušší než to hrát," dodal Jágr, který nyní bude uvažovat, zda obnoví svou bohatou kariéru v NHL, nebo kam povedou další kroky jeho jinak úspěšné sportovní dráhy.

Reklama

Související témata: