Hlavní obsah

Hokejový brankář Hašek má odejít do Spartaku Moskva

MOSKVA

Hokejový brankář Dominik Hašek má podle ruského listu Sport-Express v nejbližších dnech odletět do Moskvy podepsat smlouvu se Spartakem. Pětačtyřicetiletý olympijský vítěz z Nagana prozradil jen to, že plánuje pokračovat v kariéře.

Článek

Určitě chci dále hrát a podle toho se připravuji. Kde to bude, to se v příštích dnech dozvíte," řekl Hašek České televizi.

Přiznal, že momentálně zvažuje jednu nebo dvě varianty; jednou z nich je pokračování v Pardubicích, kterým v uplynulé sezoně pomohl k zisku mistrovského titulu. "To je můj klub, kde jsem začínal a kde jsem v minulé sezoně hrál. Možností je hodně, ale já je víceméně odmítám," řekl nejlepší brankář uplynulé extraligové sezony.

Finance prý při jeho rozhodování hrají až druhou nebo třetí roli. "Jde o to, aby to klapalo. Aby jsme s dcerou a manželkou od sebe nebyli daleko," uvedl Hašek, který by v Rusku dostal stoprocentně lukrativnější smlouvu než v Česku.

Setkal by se s Říhou

Zástupci moskevského Spartaku se k možnému příchodu českého gólmana nechtěli přesně vyjádřit. "Nevylučujeme to. Zájem o Haška máme, ale zatím ještě nemůžeme nic potvrdit," řekl dnes ČTK mluvčí Spartaku Alexandr Malyšev. Zdržel se i odhadu, kdy by se klub mohl s brankářem dohodnout.

Ve Spartaku by se dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru s Detroitem sešel s českým koučem Milošem Říhou. "Nenechte se zmást Dominikovým věkem. Pořád patří k nejlepším brankářům na světě. Ne náhodou vyhrál v minulé sezoně s Pardubicemi titul a byl vyhlášen nejlepším hráčem play off," řekl ruskému deníku Říha.

Haškův osobní trenér Josef Bruk v minulém týdnu pro Sport-Express uvedl, že legendární gólman nabídku Spartaku zvažuje, ale ještě se nerozhodl. "Ale už ví, že přípravný kemp začíná 23. července v Rusku," prohlásil Bruk, pod jehož vedením se Hašek nyní v Praze připravuje.

Hašek se loni vrátil k hokeji po roční pauze, kterou si dal poté, co uzavřel svou kariéru v NHL.

Spartak obsadil letos v základní části KHL šesté místo v Západní konferenci a pak vypadl ve druhém kole play off s Jaroslavlí.

Reklama

Související témata: