Hlavní obsah

Horko kolem Irgla. Urážlivé a útočné, stěžuje si na výroky jeho agenta šéf Jaroslavle

PRAHA

Zůstane Zbyněk Irgl v Lokomotivu Jaroslavl? To v tuto chvíli nikdo asi neví. Jisté je, že slova jeho agenta Roberta Spálenky rozhořčila prezidenta ruského klubu Jurije Jakovleva. Ten je označil za útočné a poněkud urážlivé, píše Sovětskij sport.

Foto: Petr Horník, Právo

Český hokejista Zbyněk Irgl

Článek

„Není pravda, že by Zbyněk neměl s Jaroslavlí smlouvu. Kontrakt podepsal už víc než před dvěma měsíci. Platí na tři roky. Irgl se vůči Jaroslavli zachoval velmi korektně a férově, podobné jednání si nezaslouží. Záleželo na Lokomotivu, jestli splní podmínky, které si představoval. Byli jsme ujištěni, že tomu tak bude. Smlouva je podepsána, ale bylo tak učiněno ještě podle starého reglementu KHL,“ řekl Spálenka pro hokej.cz, na který se i šéf ruského klubu odkazuje.

Co znamená korektně a férově, ptá se Jakovlev. "Předpisy pro novou sezonu jsou rozděleny systémem 70 a 30 procent (druhý díl částky v play off).  Zbyněk odmítl podepsat smlouvu za takových podmínek. Ale toto je standardní forma smlouvy, my to nemůžeme měnit. V současné době vedeme jednání. Jaký bude konec, nemohu říci. Výroky agenta (Roberta Spálenky) nechápu, je to poněkud urážlivé,“ uzavřel Jakovlev.

"Pouze jsem komentoval danou situaci, když byla ztížená komunikace. Nešlo o nic urážlivého, ani útočného. Pokud by Zbyněk nabídku 70:30 obdržel, tak by jí přijal. Ale my jsme oficiálně žádnou takovou nedostali. Přijal by ji, protože ví, jaké jsou v současnosti podmínky v lize. Jaroslavl je jeho srdeční záležitostí a rád by tam zůstal a hrál," řekl Spálenka pro Sport.cz.

Reklama

Související témata: