Hlavní obsah

Marek a Sýkora rozhodli v KHL samostatné nájezdy

MOSKVA

Čeští útočníci Jan Marek a Petr Sýkora zařídili svým týmům v Kontinentální hokejové lize vítězství v samostatných nájezdech. Marek rozhodl o výhře CSKA Moskva na ledě Ufy 5:4, nedávná posila Dinama Minsk Sýkora byl strůjcem vítězství 4:3 v Magnitogorsku.

Foto: www.khl.ru

Jan Marek v dresu CSKA Moskva

Článek

Hokejisté CSKA díky Markovi přerušili sérii tří porážek. Druhý nejhorší tým Západní konference měl blízko k vítězství už v základní hrací době, 36 sekund před koncem třetí třetiny však vyrovnal při hře bez brankáře Igor Grigorenko za přispění obránce Miroslava Blaťáka.

Marek pak zahájil rozstřel, ale při prvním pokusu neuspěl. Naopak po něm jedoucí Jakub Klepiš poslal Ufu do vedení. Vzápětí vyrovnal Denis Paršin. Pak následovala série nepovedených nájezdů včetně jednoho Klepišova, až rozhodl Marek.

Povedený nástup do angažmá v Minsku potvrdil Petr Sýkora, jenž sezonu zahájil v Plzni. Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru bodoval i ve třetím utkání za Dinamo, když přihrál na jeden gól, a především pak rozhodl závěrečný rozstřel. Svěřenci českého kouče Marka Sýkory šli v úvodu třetí třetiny do vedení 3:1, ale brzy nato Tomáš Rolinek a Enver Lisin v rozmezí půl minuty vyrovnali.

Čtvrté vítězství za sebou zaznamenal Omsk, který zdolal 2:0 Atlant Mytišči. Čeští hokejisté se proti týmu trenéra Miloše Říhy bodově neprosadili. Jaromír Jágr se do statistiky zápasu zapsal jen dvěma dvouminutovými tresty. Omsk po výhře vede Černyševovu divizi o bod před Novosibirskem a Ufou, které přeskočil.

Po čtyřzápasové sérii výher neuspěl Dominik Hašek se Spartakem Moskva, který prohrál v Kazani na ledě obhájců titulu 1:4. Domácí rozhodli utkání už v jeho první polovině, když čtvrtý gól inkasoval český brankář v 29. minutě.

Jakub Štěpánek tentokrát v brance Petrohradu šanci nedostal, těsnou výhru 1:0 v Jekatěrinburgu vychytal týmu kouče Václava Sýkory Jevgenij Nabokov.

Kontinentální hokejová liga:
Barys Astana - Nižnij Novgorod 2:3 po sam. nájezdech (za domácí Kašpar 0+1), Omsk - Atlant Mytišči 2:0, Ufa - CSKA Moskva 4:5 po sam. nájezdech (Blaťák 0+1 - rozhodující sam. nájezd Marek), Chanty Mansijsk - Jaroslavl 2:3 (za hosty Vašíček 1+1), Čeljabinsk - Dinamo Riga 4:1 (za domácí Vampola 1+0), Jekatěrinburg - Petrohrad 0:1, Magnitogorsk - Dinamo Minsk 3:4 po sam. nájezdech (Rolinek 1+1 - Sýkora 0+1 a rozhodující sam. nájezd), Kazaň - Spartak Moskva 4:1, Nižněkamsk - Čerepovec 0:2 (Straka 1+0).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.