Hlavní obsah

Hokejový klub z Lipska chce hrát KHL, německý svaz je proti

LIPSKO

Kontinentální hokejová liga by se mohla rozrůst o tým z Německa. Ambiciózní investor Stefan Lindner chce přivést soutěž do Lipska. Podle agentury SID už má svolení od ruské strany, projekt však blokuje Německý hokejový svaz (DEB).

Foto: www.khl.ru

I v Německu touží vidět KHL.

Článek

"Nechvalme dne před večerem. Dokud nedostaneme z Ruska nabídku, nebudeme si s tím dělat těžkou hlavu. Máme v Německu fungující systém soutěží, takže pokud se neobjeví podstatné důvody, nic měnit nebudeme," prohlásil šéf svazu Uwe Harnos.

Nový klub Torpedo Lipsko by chtěl hrát své zápasy v hale pro 10 tisíc diváků. "KHL nabízí možnosti pro Německo i Rusko, navíc jsou zápasy vysílány v Česku či Spojených státech," hledá pozitiva svého projektu bývalý volejbalista Lindner.

Prezident KHL Alexandr Medveděv už se nechal slyšet, že rozšíření soutěže vítá. "Stoprocentně tento projekt podporuji. Pokud by se to podařilo zrealizovat, byla by to pro Lipsko výhra," oznámil.

Lidner chce začít s výstavbou haly již v květnu, nejprve však bude muset veletržní haly odkoupit od společnosti LEVG.

Podobný projekt se nepodařilo uskutečnit v Hradci Králové, neboť klub HC Lev nedostal svolení od Českého svazu ledního hokeje. Následně HC Lev přesunul své aktivity na Slovensko a KHL by měl hrát v Popradu.

Reklama

Související témata: