Hlavní obsah

Jednání okolo přestupu Jágra do Petrohradu finišují. Do konce týdne bude jasno

PRAHA

Prý tento týden by měl Jaromír Jágr podepsat nový kontrakt v Kontinentální lize a prý s SKA Petrohrad. S takovou informací přišel dnes ruský server Sportdaily.ru. A zdá se, že odchod devětatřicetiletého útočníka z Avangardu Omsk do Petrohradu je opravdu na spadnutí, což potvrzují slova Jaroslava Zídka, který Jágra v Rusku zastupuje.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bude si Jaromír Jágr stěhovat svoji výstroj do Petrohradu?

Článek

„Do konce týdne bude jasno. Přišla konkrétní nabídka z Petrohradu a na ní pracujeme, ale jsou tu i další kluby,“ řekl v pondělí pro Sport.cz Zídek. Oficiálně jednání potvrdil i klub, kterému velí ze střídačky Miloš Říha.

V posledních týdnech se hovořilo o mužstvech z Kontinentální ligy - především o Petrohradu a o Omsku, ale také o klubech z NHL.

V současnosti finišují debaty s týmy z Ruska. „Šance jsou vždy. Zvláště, když Jágr ještě nikde nepodepsal. On je jedním z kandidátů na posílení týmu,“ řekl pro Sovetskij sport viceprezident a generální manažer SKA Petrohrad Alexej Kasatonov. A tak se nyní také děje.

Jágr v minulé sezóně KHL odehrál 63 zápasů a nasbíral 59 bodů. Na mistrovství světa, které skončilo před týdnem, byl český forvard vyhlášen nejlepším útočníkem šampionátu a v devíti utkáních dosáhl na stejný počet bodů.

Petrohrad, jeden z nejbohatších klubů v Evropě, mu údajně měl nabídnout plat 4,5 miliónů dolarů, což je v přepočtu 77 miliónů korun.

Pokud by Jágr opravdu přestoupil do Petrohradu, setkal by se v týmu také s brankářem Jakubem Štěpánkem a útočníkem Petrem Průchou.

Reklama