Hlavní obsah

Šéfové Petrohradu hodovali s hokejovými hvězdami na svatbě, pak jim dali výpovědi

PETROHRAD

V sobotu se ještě hokejové hvězdy Alexej Jašin a Maxim Sušinskij ve společnosti funkcionářů SKA Petrohrad dobře bavily na svatbě kamaráda Maxima Afinogenova. Tehdy ještě oba hráči netušili, že stejní funkcionáři, kteří je na oslavě dobrosrdečně plácali po zádech, jim jen o pár hodin později rozdají výpovědi. A šokovali tím nejen samotné hráče, v Rusku je jejich propuštění propíráno ze všech stran.

Foto: www.khl.ru

Maxim Sušinskij se zdraví s Alexejem Jašinem (vlevo), oba v Petrohradu skončili

Článek

Jašin i Sušinskij patřili k nejlepším a nejpopulárnějším hráčům v bohatém ruském klubu SKA Petrohrad. Oznámení o tom, že s nimi klub už dále nepočítá, zapůsobilo proto jako velké překvapení. Zvláště pro Sušinského, který byl kapitánem týmu a měl smlouvu ještě na další rok. Jašinovi skončila smlouva po uplynulé sezóně.

Oba hráči se o konci v klubu přitom dozvěděli od funkcionářů Petrohradu jen den poté, co s nimi bez jakéhokoliv náznaku společně hodovali na sobotní svatbě spoluhráče Maxima Afinogenova s tenistkou Jelenou Dementěvovou. Přítomni přitom byli prezident SKA Gennadij Timčenko, faktický šéf klubu Alexandr Medveděv i generální manažer Alexej Kasatonov.

Kdo rozhodl? Prý celé vedení

Před Jašinem a Sušinským však zachovávali výraz pokerových hráčů. "Možná nechtěli kazit ten krásný den, nevím," řekl Sušinskij listu Sport-Express, který spekuluje o tom, že za odchodem dvou hvězd stojí nový trenér klubu Miloš Říha. Český kouč to však odmítá a jasno tomu nedal ani Kasatonov. "Vše bylo rozhodnuto během jednání vedení klubu na konci minulého týdne," řekl jen suše.

"Vím téměř na sto procent, kdo je za tím rozhodnutím," tvrdí Sušinskij. "Ale jmenovat ho nechci, nestojím o nový skandál," dodává jedním dechem a tvrdí, jak jej potěšila podpora fanoušků Petrohradu. "Procházel jsem se po městě a lidé mi vyjadřovali podporu a uznání. Moje duše i srdce budou vždy v tomto městě a klubu," vykládal hráč, s nímž si kdysi v Omsku náramně rozuměl i Jaromír Jágr.

"Maxim toho pro náš klub udělal opravdu hodně, ale rozhodli jsme se omladit sestavu. Proto došlo k takovému řešení," vysvětluje změny v klubu manažer a bývalý hvězdný obránce sborné Kasatonov.

Reklama

Související témata: