Hlavní obsah

Další plány expanze KHL. Do soutěže chtějí i kluby z Německa a Itálie

PRAHA

Kontinentální hokejová liga (KHL) bude už brzy opravdu mezinárodní soutěží se zastoupením klubů z všech možných koutů Evropy. Už v nové sezóně 2011/12 se liga rozroste o slovenského účastníka zásluhou HC Lev Poprad, v dalších letech se mají přidat kluby z Německa nebo Itálie, stále otevřený je i příchod mužstev ze Švédska nebo Finska. Možná se časem v KHL objeví i klub z České republiky.

Foto: www.khl.ru

Rozšíří Kontinentální ligu další kluby mimo Rusko?

Článek

"Máme řadu nových zájemců o vstup do KHL," tvrdí viceprezident ligy Ilja Kočevrin. Už nyní prodáváme televizní přenosy z KHL do 22 zemí světa a ozývají se nám kluby z Evropy s dotazy o vstupu do soutěže. To ovšem není tak jednoduché. Vypočítali jsme, že zájemci musí mít rozpočet alespoň 12 miliónů dolarů," upozorňuje Kočevrin v rozhovoru pro list Izvestija.

Už letos vstoupí do soutěže klub se sídlem ve slovenském Popradu a celou sezónu budou sledovat v roli "čekatelů" podnikatelé z Itálie, jejichž klub Milano Rosso Blu by měl do KHL přijít příští rok. Pokud během roku splní všechny náležitosti. Zájem mají údajně i tři kluby z Německa, které je pro KHL velmi zajímavé vzhledem k počtu obyvatel a především poměrně stabilní a bohaté země.

KHL odstartovala v sezóně 2008/09 s čtyřiadvaceti týmy, z nichž pouze tři nebyly z Ruska. Ke kazašské Astaně, lotyšské Rize a běloruskému Minsku se jako další "cizinci" měli kdysi přidat AIK Stockholm nebo tým bohatých sponzorů z Litvy.

Nic ale nakonec nevyšlo, stejně jako plán o týmu z Ukrajiny. Budivelnik Kyjev, který měl trénovat český kouč Josef Jandač, nakonec nebyl přijat vinou nevyhovující haly. A před rokem krachl i projekt o týmu v České republice. Projekt "HC Lev" nakonec přesídlil do slovenského Popradu a do soutěže se přidá až letos. Hradec načichl KHL jen díky přátelskému utkání s Petrohradem před pár dny.

Reklama

Související témata: