Hlavní obsah

Pro vyloučeného rváče Čechova se chystá práce. Má se starat o fyzičku spoluhráčů

PRAHA

Za šílené chování vyfasoval přísnější trest. Do konce základní části si v Kontinentální lize Jeremy Jablonski nezahraje. Rváč Viťjazu Čechov ale nezmizí ze scény. Klub se mu chce postarat o místečko. „Řeknu vám malé tajemství. Stane se trenérem pro fyzický trénink, už jsem tuto otázku předal na vedení klubu. Konečné rozhodnutí bude samozřejmě přijato v úzkém kontaktu s vedením KHL,“ citoval trenéra Viťjazu Čechov Andreje Nazarova Sport-Express.

Foto: www.khl.ru

Hokejoví bitkaři ve službách Čechova Jeremy Jablonski a Christopher Brennan

Článek

Kanadští bitkaři z Čechova se stali tématem v KHL už několikrát. Jejich výlevy zlosti nesčetněkrát skončily rvačkou a krví na ledě. Naposledy se předvedli o víkendu při utkání s Traktorem Čejlabinsk. V poslední třetině vše vypuklo a rozhodčí rozdali celkem 148 trestných minut. Po těchto incidentech Disciplinární komise KHL vynesla tvrdé tresty. Christopher Brennan stop na dvanáct utkání, Jablonski osm. Tím ale vše pro největší hříšníky neskončilo.

Prezident Kontinentální hokejové ligy Alexandr Medvěděv zakročil a „sečetl“ Jablonskému prohřešky. Nezahraje si do konce základní části. Kanadský rabiát se ale balit patrně k domovu nebude. Na střídačce Čechova bude moci zůstat v pozici kouče pro fyzickou zdatnost. Pro bitkaře téměř ideální a vysněná pozice.

Pro hrubost není tolerance

„Hrubost nebudeme tolerovat. Už v minulosti dostal trest na deset zápasů. Choval se velmi zle, děkuji Bohu, že Rjazancev není vážně zraněn,“ řekl také Medvěděv, když vysvětloval své rozhodnutí. Rjazanceva Jablonski knokautoval, když o něm protihráč nevěděl.

Nové tresty si vyslechli i další hráči. Brennan si nezahraje patnáct zápasů. Pět utkání musí vynechat i hostující zadák Alexej Vasilčenko, ten se do potyčky vmísil jako hráč ze střídačky.

Jablonski se bude moci vrátit do zápasů jedině v případě, že Čechov postoupí do play-off. To ale bude velice obtížné, Viťjaz je druhý nejhorší v celé KHL.

Komu to vadí...

Reklama