Hlavní obsah

Hokejisté Ufy prodloužili úspěšnou sérii i díky Blaťákově gólu

MOSKVA

Osmým gólem v sezoně pomohl obránce Miroslav Blaťák hokejistům Ufy vyhrát 4:2 nad Spartakem Moskva a prodloužit úspěšnou sérii. Obhájci titulu v Kontinentální lize (KHL) zvítězili popáté za sebou a uspěli v deseti z posledních jedenácti utkání.

Foto: www.khl.ru

Hokejisté Ufy Miroslav Blaťák (vlevo) a Viktor Kozlov

Článek

Blaťák ve 12. minutě vyrovnal v přesilovce na 1:1. Stejným skóre skončila i druhá třetina a Ufa rozhodla až v poslední části, kdy její výhru zpečetil trefou ve vlastním oslabení Sčastlivyj.

V tabulce Východní konference jsou hráči Ufy druzí za Čeljabinskem, který dnes zvítězil 3:2 v Chabarovsku. V 47. minutě vyrovnal svou osmnáctou brankou v soutěži na 2:2 druhý nejproduktivnější Čech v KHL Jakub Petružálek, ale v závěru zařídil hostům výhru svým druhým gólem v zápase Kuzněcov.

Poprad zdolal druhý tým Západní konference Dinamo Minsk 4:3, po třetím plném bodovém zisku za sebou se posunul na deváté místo před Spartak Moskva, ale stále ztrácí s osmi zápasy do konce základní části na postupové pozice 12 bodů. Po výhře v Rize 2:1 si polepšili hokejisté CSKA Moskva, kteří mají stejně jako lotyšský klub 62 bodů.

V dresu Popradu se gólově prosadili z devíti českých hokejistů v sestavě Jaroslav Kristek a Martin Chabada, jehož trefa v čase 39:31 byla nakonec vítězná. Jednu asistenci si připsal Štěpán Novotný. V souboji českých trenérů, kteří dříve spolupracovali v Karlových Varech a Plzni, vyhrál Radim Rulík nad Markem Sýkorou, který má v minském kádru Lukáše Krajíčka, Zbyňka Irgla a Libora Pivka.

V dresu Dinama se představil v Popradu i slovenský útočník Ladislav Nagy, jehož se domácí klub na konci prosince zbavil. Po nedávném odchodu Juraje Mikúše do TPS Turku se loučil s diváky pro tuto sezonu další hráč, odcházející na hostování - obránce Vladimír Mihálik. Ročník dohraje ve švédském klubu Timra IK.

"Vlado je perspektivní hráč, který má podobně jako Juraj Mikúš šanci bojovat o nominaci na mistrovství světa. Švédská liga je velmi kvalitní soutěž, proto jsme z nabídek, které jsme měli, vybrali pro hostování Timru. Díky tomuto hostování může Vlado získat velmi cenné zkušenosti, z kterých bude moci těžit HC Lev i slovenská reprezentace," řekl klubovému webu popradský ředitel pro komunikaci Jan Rachota.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Čeljabinsk 2:3 (za domácí Petružálek 1+0), Novokuzněck - Barys Astana 1:0, Novosibirsk - Jekatěrinburg 2:3, Ufa - Spartak Moskva 4:2 (za domácí Blaťák 1+0), Atlant Mytišči - Nižnij Novgorod 0:3, Kazaň - Čerepovec 0:1, Nižněkamsk - Viťaz Čechov 4:3, Dinamo Riga - CSKA Moskva 1:2, Lev Poprad - Dinamo Minsk 4:3 (za domácí Kristek a Chabada oba 1+0, Š. Novotný 0+1).

Reklama