Hlavní obsah

Soud proti HC Lev Poprad byl odročen

Bratislava

Okresní soud v Prešově ve středu odročil soudní přelíčení na vyhlášení konkurzu na hokejový klub HC Lev Poprad. Soud bude zjišťovat, zda klub má nějaký majetek. „Dlužník neosvědčil svou platební schopnost a soud má pochybnosti o majetnosti dlužníka, proto odročuje pojednávání za účelem rozhodnutí o stanovení předběžného správce, který bude vygenerovaný náhodným výběrem v zákonem stanovené lhůtě,“ cituje agentura TASR usnesení soudu.

Foto: www.hclev.eu

Soud o dluhy HC Lev pokračuje

Článek

Několik slovenských podnikatelů chce u soudu dosáhnout vyhlášení konkurzu na majetek hokejového klubu HC Lev Poprad. Věřitelé chtějí tímto soudním sporem zablokovat vstup HC Lev Praha do nového ročníku Kontinentální hokejové ligy (KHL).

Podle slovenských médií podal návrh na konkurs podnikatel Alexander Máteffy ve jménu tří společností, jejichž pohledávky vůči HC Lev Poprad za sezónu 2011/2012 dosahují 145 tisíc eur (3,7 milionu Kč). „Našim cílem je přiznání nástupnictví HC Lev Praha, protože do příští sezóny deklarují rozpočet 18 milionů eur a my chceme, aby z tohoto rozpočtu našli prostředky na uhrazení starých závazků HC Lev Poprad," uvedl Máteffy.

Slovenští věřitelé obvinili předsedu představenstva klubu HC Lev Praha Jana Musila, že uhradil dluhy pouze českým subjektům a slovenským nikoli. Podle Máteffyho se majitelé HC Lev Poprad snaží zbavit dluhů tím, že založili tři akciové společnosti v Praze a chtějí pokračovat pod hlavičkou HC Lev Praha v novém ročníku KHL. „Klub se veřejně distancuje od jakéhokoli spojení s popradským klubem, přestože několik hráčů i zaměstnanců je i ve struktuře nového klubu. Rovněž licenci KHL převedli mezi těmito subjekty a musí používat název HC Lev, na který je licence vázána," dodal Máteffy.

Musil se od dluhů distancuje s tím, že se jedná o dluhy předchozího majitele.

Reklama

Související témata: