Hlavní obsah

Ještě sháníme obránce, řekl Jandač k liberecké přípravě HC Lev Praha

Do známého prostředí se vrátil s hokejisty HC Lev Praha jejich trenér Josef Jandač. Úvodní přípravnou fázi totiž absolvuje nováček KHL v Liberci, kde zkušený kouč začínal svou trenérskou kariéru a navíc má ve městě příbuzné. „Ale to není hlavní důvod, proč jsme tady. V pražské Areně ještě nemáme vybudovanou vlastní šatnu, proto jsme zvolili kemp mimo sídlo klubu,“ uvedl Jandač po pondělním libereckém tréninku.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Trenér Josef Jandač ve Svijanské aréně v Liberci, kde začala příprava týmu KHL Lev Praha.

Článek

Jak jste spokojen s kádrem, který zahájil přípravu na KHL?

V útoku máme uvažovanou sestavu víceméně plnou. Ale ještě pracujeme na příchodu jednoho protřelého obránce.

Je tou vyhlédnutou posilou Čech nebo cizinec?

Snažíme se získat českého beka, jenže výběr je hodně zúžený. Proto se poohlížíme i po zahraničním hráči.

Byl ve vašem hledáčku i český útočník Petr Nedvěd z Liberce?

Ano, ale dostal nabídku z Omsku, které bychom nemohli konkurovat. A tak jsme od jeho případného angažování ustoupili. Vím, že je Petr pořád volný, ale nevypadá to, že by ještě přišel. Bylo by to hodně složité, jelikož jsme kádr mezitím doplnili.

Je pro vás příjemné, že trénujete v Liberci?

Jistě. Znám to tady léta. Město se mi líbí, mám k němu i rodinné vazby. Žijí v něm tchán s tchyní (úsměv). A co se týče hokeje, jsme tady první den. A zatím nabíháme na nějaký režim, ale jsou tam nějaké zádrhely. Doufám, že rolbaři se rychle naučí vyměnit rozbitá plexiskla (úsměv).

Proč jste nezačali v Praze?

Naše kabina se teprve připravuje. Proto jsme zvolili Liberec a pak pojedeme na zápasy do Švýcarska. A následuje turnaj na Ukrajině, abychom si co nejvíce zvykli na soupeře z KHL.

Reklama

Související témata: