Hlavní obsah

Vedení vědělo, co dělá, chválí obránce Němec kádr pražského Lva

Liberec

Po dvou letech strávených v ruském Čerepovci se bývalý obránce Energie Karlovy Vary Ondřej Němec vrátil do hokejového klubu, který má své sídlo v České republice. Účastník čtyř posledních světových šampionátů, z nichž si po zlatu v roce 2010 přivezl následně dva bronzy, se stal jednou z největších posil týmu HC Lev Praha. S týmem nováčka KHL absolvoval první tréninkové dávky na ledě v Liberci, kde si okusil i premiérové vystoupení v pražském celku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ondřej Němec

Článek

„Po skončení kontraktu v Čerepovci jsme s agentem řešili určité varianty. A Lev přišel s nabídkou, která se zamlouvala mně i rodině. Takže nebylo nad čím váhat. Budu doma a navíc působit pod trenéry Jandačem a Kalousem, které jako většina českých hráčů v kádru dobře znám. Beru to tak, že mohu být na začátku něčeho, co může být v hokeji hodně dobré a silné," líčil 28letý bek.

Pochvaluje si dosavadní složení mužstva. „Vedení vědělo, co dělá. Prostě se tady tvoří kvalitní tým. Potkal jsem se s medailisty z mistrovství světa. A jsem rád, že jsme tady čtyři, co máme zlato z Kolína nad Rýnem z roku 2010. A klub jistě udělá maximum i v oblasti a marketingové strategie, aby nalákal diváky. Snad na nás budou v Praze lidi chodit," uvažoval.

HC Lev se bude opírat o české reprezentanty. „Je dobře, že budeme víc na očích i trenérovi národního týmu panu Hadamczikovi," podotkl Němec. Přesto mu jedno jméno na soupisce Lva chybí. „Přiznám se, že mě mrzí, že mezi námi není můj dobrý kamarád a skvělý útočník Petr Kumstát z Karlových Varů. Slyšel jsem, že byl o něj ze strany Lva zájem, ale to je spíš otázka na vedení, proč to nedopadlo," řekl obránce na adresu nejlepšího střelce základní části minulého ročníku extraligy. „Petrovi přeji, ať se mu daří dál ve Varech. Volám si i s dalšími karlovarskými kluky a jsem v kontaktu také s prezidentem tamního klubu panem Trubačem," dodal Němec.

Reklama

Související témata: