Hlavní obsah

Slovan bude na utkání KHL létat českým airbusem

Bratislava

Hokejisté Slovanu Bratislava absolvují celkem osm výjezdů za svými soupeři v Kontinentální hokejové lize (KHL). Vedení klubu za tím účelem pronajalo od českého provozovatele velkokapacitní letoun Airbus A320-200, který může nabídnout až 180 míst.

Článek

Klub vyslovil spokojenost, že hokejisté budou k přepravě využívat moderní a bezpečné letadlo. „Na společnost jsme měli dobré reference a pozitivní roli při výběru sehrála také geografická blízkost, historická kontinuita a v podstatě neexistující jazyková bariéra," vysvětluje generální manažer klubu Maroš Krajči.

První soutěžní utkání v KHL odehraje Slovan 6. září na domácím ledě proti rovněž nováčkovi soutěže ukrajinskému klubu Donbass Doneck. Následují v rychlém sledu další domácí zápasy proti Rize a Spartaku Moskva. První výjezd absolvuje Slovan ve dnech 12. až 16. září, kdy hraje proti Minsku a Čechovu. Nejdelší, až 7350 kilometrů dlouhá cesta do Chabarovsku, Novisibirsku a Novokuzněcku čeká Slovan koncem listopadu.

V průběhu sezóny hokejisté Slovanu nalétají celkově asi 50 tisíc kilometrů. Nejbližším soupeřem pro Bratislavany bude HC Lev Praha. Na utkání do Prahy se přesunou autobusem.

Reklama