Hlavní obsah

Konec Lva a dalších týmů nám pomohl, říká manažer Slovanu. Jednou chceme KHL vyhrát

Bratislava

S vydatně pozměněným kádrem vyrukují hokejisté bratislavského Slovanu do své třetí sezóny v Kontinentální lize. Oproti předešlému ročníku, ve kterém mužstvo nepostoupilo do vyřazovacích bojů, přivedlo vedení už deset posil a generální manažer klubu Maroš Krajči vyhlašuje, že účast v play off je jasným cílem. V dlouhodobějším horizontu pak dokonce pomýšlí i na zisk Gagarinova poháru pro vítěze soutěže.

Foto: Sport.cz

Češi ve službách hokejového Slovanu Bratislava. Vlevo útočník Michal Vondrka, vedle něho kouč mužstva Rostislav Čada.

Článek

„Hokej děláme proto, abychom ten samovar, jak tu Gagarinovu poháru říkáme, jednou dotáhli do Bratislavy. Jestli to bude za tři roky nebo za pět... Děláme všechno, abychom dosáhli na vrchol. Jsme vlastně jako horolezci, možná se nám to nepodaří na první či druhý pokus, ale vždy chceme dosáhnout vrcholu, na který se právě chystáme," uvedl Krajči v rozhovoru pro Rádio Slovensko.

V současnosti sice tak vysoko nehledí, po roční pauze by ale svěřence českého kouče Rostislava Čady znovu rád viděl v play off. Pomoci by k tomu měl i velký průvan v kádru. Vždyť do mužstva nově přišli brankář Johan Backlund, obránce Kurtis Foster a útočníci Žiga Jeglič, Rok Tičar, Ladislav Nagy, Patrick White, Matt Murley, Tomáš Surový, Mário Lunter a Tomáš Netík. Ten se v týmu potká i s krajany Tomášem Mojžíšem a Michalem Vondrkou.

„Po minulé sezóně bez play off chceme být v novém ročníku úspěšní. A na to potřebujeme mít pět kvalitních formací, vyvážený kádr na každém postu. Hráči potřebují cítit tlak, aby nepodlehli uspokojení," řekl Krajči pro server pluska.sk.

Slovan monitoruje situaci kolem Handzuše

Oproti dřívějšku se ve Slovanu rozhodli vsadit na větší počet cizinců. „To proto, abychom hráli atraktivněji a dravěji. Nebylo jednoduché je získat, ale nahrálo nám do karet, že momentálně je na trhu přetlak hokejistů. Stejně tak nám pomohlo, že kluby jako Doněck, Lev Praha či Spartak Moskva skončily, takže hráči v této situaci radši přestoupí i za méně peněz, aby měli jistotu. A pokud jde o zámořské hokejisty, ti jsou radši v evropských městech, které působí v KHL. Navíc Slovan má v této soutěži dobré jméno a zázemí."

Přestupům navíc nemusí být ještě konec, Slovan si dělá zálusk i na útočníka Michala Handzuše. Sedmatřicetiletému vítězi Stanley Cupu z roku 2013 s Chicagem skončila u Jestřábů smlouva a novou zatím v NHL nepodepsal. „Pokud nabídku v NHL nedostane a hlavně bude mít chuť pokračovat v kariéře, rozhodně stojí za to, abychom se s ním setkali a podebatovali," řekl Krajči.

Reklama

Související témata: