Hlavní obsah

Zohorna je v Chabarovsku spokojen, s dlouhými lety se srovná

Bratislava

Chabarovsk vydřel v pátečním střetnutí Kontinentální hokejové ligy na ledě Slovanu Bratislava těsnou výhru 1:0 a český útočník Tomáš Zohorna ve službách Amuru neskrýval po utkání spokojenost. Po vítězství nad Medveščakem Záhřeb 3:2 na nájezdy, získal jeho tým v rámci čtyřzápasové série na hřištích soupeřů už druhé důležité vítězství. Úspěšně tak vkročil do nové sezóny.

Foto: Sport.cz

Český hokejový útočník Tomáš Zohorna (vpravo) z Amuru Chabarovsk během přípravného zápasu proti Spartaku Moskva.

Článek

Dvě utkání, dvě vítězství, takže v mužstvu asi vládne spokojenost.

Máme pět bodů ze dvou zápasů a to je fakt super. Přiznám se, že jsme to tak úplně nečekali. Začali jsme sérii čtyř zápasů venku a dva už máme úspěšně za sebou. Doufám, že to i v dalších utkáních půjde takhle dál.

Slovan vás přestřílel 39:14 a přece prohrál. Hodně vás podržel finský brankář Juha Metsola. Souhlasíte?

Náš brankář tam měl hodně těžkých zákroků a výborně nás podržel. Bylo to celkem ubojovaný vítězství, ale byla to týmová práce. V závěru jsme měli i trošku štěstí, když Slovan při hře bez brankáře trefil tyčku. Ale to k hokeji patří.

Jak jste zatím spokojen s působením v Kontinentální hokejové lize?

Je to o hodně jiný, než co jsem hrál v české extralize, ale zvykám si. Je to těžké, protože jsem měl navíc virózu a jsem trošku bez síly. Takže s tím bojuji. Ale už to jde nahoru.

V Bratislavě jste nastoupil v elitním útoku se slovenským útočníkem Michelem Miklíkem, který je bývalým hráčem Slovanu. Jak se vám s ním ve formaci hraje?

Je to skvělé. Michel je perfektní pravé křídlo, které hodně jezdí a hlavně umí dávat góly. Celkem nám to spolu svědčí. Sice jsme v dosavadních dvou utkáních nebodovali, ale to určitě také přijde. Podstatné je, že ze dvou prvních zápasů máme pět bodů.

Jak si zvykáte na dlouhé letecké přesuny z Chabarovsku a na velký časový posun?

My jsme teď byli čtrnáct dnů v Česku na soustředění, takže s časovým posunem jsme v prvních utkáních problém neměli. Ale v KHL je to samozřejmě náročnější, než když byl člověk zvyklý přesouvat se na utkání autobusem dvě až tři hodiny. Věřím, že se s tím poperu a bude to dobré.

Reklama