Hlavní obsah

Debut ve Slovanu Bratislava jako hrom. Už teď se těším na další zápas, říká Kundrátek

Bratislava

„Jeho výkon mluví za vše,“ zhodnotil po úterním utkání Kontinentální hokejové ligy trenér Slovanu Bratislava Miloš Říha výkon obránce Tomáše Kundrátka. Slovenský tým porazil na domácím ledě Dinamo Minsk 4:2 a reprezentační bek, který přišel do Slovanu z Dinama Riga, při svém debutu v Bratislavě zaznamenal gól a tři asistence.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Tomáš Kundrátek na srazu české hokejové reprezentace.

Článek

Jak hodnotíte svůj debut v dresu Slovanu?

Měl jsem několik šancí a jsem moc rád, že to tam padlo. Nejdůležitější bylo, že nám vycházely přesilovky, i když jsme neměli příliš mnoho času je natrénovat. Je hrozně důležitý, že máme tři body.

Nestává se asi každý den, že obránce má v utkání bilanci 1+3.

Chtěl jsem především pomoct týmu a vyšlo to skvěle. Byla to zajímavá premiéra. Kluci hráli skvěle a vytvářeli jsme si šance. Jsou tady šikovní hráči a klapalo nám to.

Jak se vám hrálo v obranné dvojici s Camem Barkerem.

Cam má úžasný přehled a skvělou střelu. Prostě nám to klaplo. Hráli jsme zodpovědně z obrany, podpořili jsme útok a vytvářeli jsme si šance. Měli jsme přitom jen jeden společný trénink a rozbruslení.

Jak jste se vlastně ocitnul v Bratislavě?

Riga mě dala na trh volných hráčů a nikdo si mě nevzal. Hrál jsem zrovna v reprezentaci a pak zavolal Slovan, že by měli zájem. Tak jsem tady.

Za vítězstvím vás hnal vyprodaný stadion.

Atmosféra byla neskutečná. Byl to skvělý zážitek. Hrozně moc se těším na další zápas.

Reklama

Související témata: