Hlavní obsah

Nižněkamsk - Magnitogorsk 0:1Kovář se v KHL trefil podvacáté a zařídil Magnitogorsku výhru

Gól útočníka Jana Kováře rozhodl devatenáct vteřin před koncem zápasu KHL o vítězství Magnitogorsku 1:0 na ledě hokejistů Nižněkamsku. Nejlepší český střelec v soutěži se trefil podvacáté v sezóně, obhájce Gagarinova poháru a lídr Východní konference si díky němu připsal v sérii venkovních zápasů třetí výhru za sebou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Lukáš Kašpar.

Článek

Metallurg hrál v poslední minutě přesilovku za příliš mnoho domácích hráčů na ledě. Kovář u mantinelu přihrál puk do rohu kluziště Sergeji Mozjakinovi a za zády čtveřice obránců pak bez povšimnutí projel od modré čáry celou útočnou třetinou až před branku Andreje Karejeva. V tu chvíli mu nejproduktivnější hráč ligy Mozjakin poslal na hůl prudkou přihrávku a Kovář v pádu vstřelil jediný gól zápasu.

Druhým gólem v sezoně přispěl útočník Lukáš Kašpar k vítězství hokejistů Dynama Moskva na ledě Novosibirsku 5:2. Asistencemi pomohli k výhrám svých týmů obránce Jakub Nakládal z Jaroslavle a útočník Omsku Vladimír Sobotka.

Kašpar zvýšil ve 34. minutě už na 4:1 necelou půlminutu poté, co Novosibirsk vystřídal brankáře. Mistr světa z roku 2010 odehrál teprve čtrnáctý zápas v sezoně a navázal na gól z konce října. Kašpara v sezoně trápily zdravotní potíže a v listopadu se dokonce zdálo, že v Dynamu skončí.

Moskevský celek zvládl i druhé utkání během výjezdu na Sibiř, kde v úterý zvítězil 3:2 v Omsku. Avangard dnes doma prohrával do poloviny zápasu 0:2 s Podolskem, v jehož dresu asistoval u první branky Roman Horák, který v posledních šesti zápasech nasbíral osm bodů. Hráči Omsku ve druhé třetině vyrovnali a ve 42. minutě po Sobotkově asistenci rozhodl v přesilovce tvrdou ranou Vitalij Meňšikov, jehož gól musel potvrdit videorozhodčí.

U vítězné branky asistoval také Nakládal, jehož týmu zajistil vítězství 2:1 v Novokuzněcku v 52. minutě Petri Kontiola. Jaroslavl prodloužila trápení Metallurgu, který utrpěl sedmou porážku za sebou.

Brankář Pavel Francouz udržel počtvrté v sezoně čisté konto a Čeljabinsk díky tomu zvítězil 3:0 v Togliatti. Reprezentační gólman zastavil všech 26 střel domácí Lady a s čtyřmi vychytanými nulami je nejlepším českým zástupcem v lize.

Kontinentální hokejová liga:
Novokuzněck - Jaroslavl 1:2 (za hosty Nakládal 0+1)
Novosibirsk - Dynamo Moskva 2:5 (za hosty Kašpar 1+0)
Omsk - Viťaz Podolsk 3:2 (Sobotka 0+1 - Horák 0+1)
Lada Togliatti - Čeljabinsk 0:3 (čisté konto Francouz)
Kazaň - Ufa 1:2 po sam. nájezdech
Nižněkamsk - Magnitogorsk 0:1 (Jan Kovář 1+0)
Dinamo Minsk - Čerepovec 1:2 po sam. nájezdech
Jokerit Helsinky - Petrohrad 3:2
Dinamo Riga - CSKA Moskva 0:2
Slovan Bratislava - Kunlun Red Star 1:2 v prodl.
Záhřeb - Chabarovsk 3:1 (za domácí Smejkal 0+1)

Reklama