Hlavní obsah

Curych senzačně smázl Magnitogorsk 5:0 a je prvním vítězem Ligy mistrů

RAPPERSWIL/PRAHA

Curych je nečekaným vítězem hokejové Ligy mistrů, finálovou odvetu vyhrál přesvědčivě 5:0. Magnitogorsku k vytouženému triumfu nepomohli ani čeští útočníci Marek, Rolinek a Kudrna. Švýcarský klub, který jedinou porážku v soutěži utrpěl ve skupině doma od pražské Slavie, získal prémii milión eur a nadšení hráči v ohlušující vřavě vyprodané haly zvedali nad hlavu sedm kilo vážící stříbrnou trofej.

Článek

„Curych zdobil týmový projev, hodně mu pomohl vedoucí gól. Hrál skvěle takticky v obranném pásmu, stačil i bruslařsky a tím otupil útočnou sílu soupeře,“ uvedl reprezentační kouč Vladimír Růžička sledující finále v televizním studiu.

Zápas měl strhující tempo. Domácí po čtvrthodině zahrozili Wichserovou tyčku a v závěru úvodního dějství se Down včas dostal k odraženému puku po Pittisově střele, aby otevřel skóre. Vyrovnání měl ještě před první pauzou na hokejce Kudrna, který už přelstil brankáře, ale zázračná teč bránícího curyšského hráče zabránila kotouči k cestě do sítě.

HOKEJ  ON-LINE  NA  SPORT.CZ:
Finále Ligy mistrů:Curych - Magnitogorsk

Magnitogorsk ve snaze o tlak ale narážel na soustředěnou curyšskou obranu, navíc ho v prostředním dějství přibrzdily fauly. Osudné pak pro něj bylo Markovo podražení, patnáct vteřin před návratem českého centra z trestné lavice totiž Slovák Sejna usměrnil do sítě puk po Wichserově ráně. Ruský klub se neprosadil ani během 62 sekund trvající přesilovky pět na tři.

Naopak Seger se v početní výhodě domácích trefil od modré. Vzápětí zůstal na ledě ležet Varlamov po nešťastné srážce se spoluhráčem Markem. Výsledek pečetily další trefy kanadských útočníků Alstona a Trudela, čtyřicetiletý finský brankář Ari Sulander ozdobil v brance vítězů čisté konto 25 zásahy.

Hokejová Liga mistrů - finále:
Curych Lions - Metallurg Magnitogorsk 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 18. Down (Pittis, Trudel), 35. Sejna (Wichser, Suchý), 49. Seger (Pittis, Monnet), 50. Alston (Geering, Monnet), 58. Trudel (Pittis, Down). Rozhodčí: Levonen, Laaksonen - Kekäläinen, Terho (všichni Fin.). Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 6100 (vyprodáno).
Curych: Sulander – Blindenbacher, Suchý, Seger, Schnyder, Geering, Schelling, Bühler, Gloor – Trudel, Pittis, Down – Sejna, Gardner, Wichser – Monnet, Alston, Bastl – Grauwiler, Krutov, Kamber. Trenér: Sean Simpson.
Magnitogorsk: Proskurjakov – Aťušov, Varlamov, Malenkych, Birjukov, Bulin, Ibragimov – Kudrna, Marek, Rolinek – Platonov, Kajgorodov, Mirnov – Chlystov, Zavaruchin, Čistov – Puškarev, Jermolajev, Fjodorov. Trenér: Valerij Bělousov.
První zápas: 2:2.

Reklama

Související témata: