Hlavní obsah

Na MS odjede 27 hokejistů, škrt přijde teprve po generálce s Kanadou

Znojmo

V přípravě na mistrovství světa zůstává 30 českých hokejistů, včetně aktuálně zraněného útočníka Sekáče. Reprezentační kouč Vladimír Vůjtek se i pod dojmem povedeného pátečního vystoupení národního týmu rozhodl odložit nutný škrt ještě tří jmen z kádru až po úterní generálce s Kanadou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští hokejisté (zleva) Tomáš Plekanec, David Pastrňák, Jakub Jeřábek a Roman Červenka oslavují gól proti Švédsku.

Článek

„Určitou představu o nominaci už mám, ale není důvod ji teď říkat," mlžil Vůjtek, jenž potvrdil, že ve středu na MS do Moskvy odletí 27 reprezentantů, i když na soupisku se jich vejde jen 25. „Se zužováním musíte postupovat opatrně. Jakmile pošlete hráče pryč, tak pro něj všechno skončí a v případě nějakého maléru bychom někoho těžko vraceli zpět," říkal.

Ze Znojma jeli reprezentanti naposledy před šampionátem domů. „Dostanou volnou sobotu, v neděli v sedmnáct hodin už budou zase trénovat na ledě, ale už v Praze a pak budeme pořád spolu," řekl Vůjtek, jemuž se vrátil úsměv na tvář. „Musím být spokojený, kdo by taky nebyl? Porazit Švédy 7:1, to se málokdy povede," pochvaloval si.

Impuls dala první formace

„Kluci měli velkou touhu odčinit debakl ze středy, kdy jsme nedali do zápasu vůli a dravost. Alespoň jsme poznali, že bez toho to nejde. Teď celé mužstvo zahrálo bojovně, s nasazením a vydrželo bruslit. Impuls dala první formace, která povzbudila ostatní hráče, kteří si taky začali věřit. Důležité bylo, že jsme celý zápas vydrželi bruslit," hodnotil nejvyšší výhru za dobou svého působení na reprezentační střídačce.

V úterý 3. května od 18 h čeká hokejisty v pražské O2 areně poslední test před MS s Kanadou. O den později už čeští hokejisté odletí na šampionát, do kterého vstoupí v pátek 6. května proti domácímu Rusku. V dalších zápasech základní skupiny je čekají Lotyšsko, Švédsko, Norsko, Kazachstán, Dánsko a Švýcarsko.

Od neděle budou v přípravě na MS pokračovat: Furch, Francouz, Machovský - Kempný, Kundrátek, Jeřábek, Jordán, Šimek, Kolář, Zámorský, T. Voráček, Polášek M. Doudera - Sekáč, Plekanec, Pastrňák, Jan Kovář, Kašpar, Koukal, Zaťovič, Červenka, Birner, Řepík, Filippi, T. Zohorna, Gulaš, Kousal, Jarůšek, Vincour, D. Kubalík.

Reklama

Související témata: