Hlavní obsah

Obránce Novák má problémy s ramenem. Na Švédy by šel jen v případě nouze

Proti Švédsku sice bude na střídačce připraven nastoupit, na led se ale dostane jen v případě zranění některého z beků. Obránce Filip Novák utrpěl hned v úvodu utkání s Norskem zranění v oblasti ramene a aby byl vůbec schopen absolvovat zátěž, musí podstupovat obstřiky a utišující injekce. „Má roztržený klíčko-lopatkový kloub, chtělo by to klid. Zakazovat hrát mu ale nebudu,“ říká doktor české reprezentace Vladislav Hospodár.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Filip Novák (vpravo) v souboji s Francouzem Beschem

Článek

Jaký je váš stav nyní, v den zápasu se Švédy?

Není to nic extra, v rameni něco špatně je. Do zápasu ale jdu, budu připravený jako sedmý obránce. Kdyby se stal nějaký průšvih a někdo se zranil, šel bych do hry.

Musíte používat obstřiky nebo utišující injekce?

Bez toho by to asi nešlo, to bych nemohl skoro nic dělat. S obstřikem je to daleko lepší. Spíš tu je nebezpečí, že kdybych do ramena dostal jednu ránu, byl by konec.

Jde na to při zápase nemyslet?

V hlavě to je pořád. I s injekcí je cítit, že to není v pořádku. Akorát necítím bolest. Když je to v klidu, dá se to. Ale proti bolesti a na spaní si musím brát prášek.

Jak jste ke zranění vůbec přišel?

Hned při druhém nebo třetím střídání proti Norům jsem odehrával puk, dostal jsem tělo a špatně vlétnul ramenem do mantinelu. Hned jsem šel na obsřik a pokračovat se dalo. Když se ale hrálo v rohu jeden na jednoho, nebylo to moc lehké.

Myslíte, že se to v dalším průběhu turnaje může zlepšit a budete schopný pokračovat?

Tohle teď nemá cenu řešit. Opravdu nevím.

Reklama