Hlavní obsah

Červenka ví, že výkony nejsou ideální. Je mi ale úplně jedno, co říkají lidi, tvrdí

V české extralize zářil nejvíc ze všech. Mnoho fanoušků tak očekávalo, že Roman Červenka bude ve stejných výkonech pokračovat i na mistrovství světa. Po třech zápasech ale zatím na jeho bodovém kontě svítí nula. Červenka přiznává, že jeho hra zatím není ideální, proti Švédsku už ale zaznamenal zlepšení. A kritická slova fanoušků z Čech se k němu nedonesla. „Je mi úplně jedno, co lidi říkají,“ říká jasně.

Foto: Petr Josek, Reuters

Roman Červenka (vpravo) na střídačce národního týmu s Jaromírem Jágrem.

Článek

Donesly se k vám zprávy z Česka, kde někteří fanoušci jsou k vašim výkonům hodně kritičtí?

To nevím, nic se ke mně nedoneslo. Nějak to neřeším. Je mi úplně jedno, co lidi říkají.

Sám ovšem musíte uznat, že vaše výkony mohou být lepší, ne?

Samozřejmě to není ideální, ale poslední zápas už to bylo lepší. Měl jsem spoustu šancí, bohužel mi to tam ale nespadlo. Celou sezónu se mi vcelku dařilo, momentálně mi to tam nepadá.

Skepsi tedy nepropadáte?

Snažím se hrát nejlépe jak umím, dávám do toho všechno. Takový je hokej, nemůže to jít pořád. Kdo někdy hokej hrál, musí to vědět. Velkou vědu z toho nedělám. Třeba pak dám gól v nějakou důležitou chvíli nebo ho dá prostě nědko jiný.

Těší vás, že stále máte důvěru trenéra Růžičky a zůstáváte v elitní formaci?

Určitě to těší. Jsem rád, že nějaký prostor pořád mám.

Vladimír Růžička o Romanu Červenkovi:
Všechny turnaje v reprezentaci odehrál úžasně a i když teď neboduje, pořád je to hráč, který může rozhodovat zápasy. A hlavně si s ním velmi dobře rozumí Jarda Jágr, což je hodně postatné. Najít hráče k Jágrovi, aby si seděli, není vůbec jednoduché.

Hrát s Jágrem je dost specifické. Jak si souhru s ním pochvalujete?

Nemyslím si, že by to bylo nějak zvláštní. Džegr je výborný hráč, dělá hru, a tak se mu člověk musí ve spoustě věcí přizpůsobit, což je podle mě v pořádku. Na takového hráče si musíte nějaký čas zvyknout, pokud to má klapat. Já ten čas taky potřebuji. Bylo jasné, že hnedka nebudeme dávat tři čtyři góly. Ale musím zopakovat, že se Švédy už jsme měli hodně šancí a kdybychom je proměnili, ty tři góly jsme dát mohli.

Nehledáte Jágra svými přihrávkami někdy až zbytečně často?

Pokud můžu, dám mu to. Když ale bude stát někdo volný napravo, určitě nebudu hledat Jágra. To není o tom, že bych mu musel dávat každý puk…

Reklama