Hlavní obsah

Rozsíval a Vrbata na MS hrát nebudou. Možná už nikdo nepřijede, řekl Hadamzcik

BRNO

Zámořská myšlenka na posily z NHL se pomalu vytrácí. Ta z Phoenixu zmizela nadobro. Obránce Michal Rozsíval, o kterého hodně stál trenér Alois Hadamczik, se rozplynula, rodák z Vlašimi nepřijede. Podobný verdikt padl i u útočníka Radima Vrbaty. Okruh možných adeptů na světový šampionát se tenčí. „Jsem připravený na variantu, že už nikdo nepřijede,“ řekl kouč dnes po tréninku v Brně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Alois Hadamczik udílí pokyny na tréninku české reprezentace. Vedle přihlíží Martin Škoula.

Článek

Do zkušeného Rozsívala vkládal Hadamczik velké naděje. Zůstalo jen u nich. „Je zraněný, nepřijede,“ řekl definitivu trenér v pátek v poledne. Ve čtvrtek večer ještě doufal. „Má urvaný nebo natržený klíček (v rameni). Hodně jsme s ním počítali, je to dost velká nepříjemnost,“ povídal Hadamczik. Ale po nočním telefonátu tato šance definitivně padla.

Stejně jako u Vrbaty, ten je také vyškrtnut z nominační listiny. „Mluvil jsem s ním, má problémy s třísly a břichem, potřeboval by asi týden počkat, tak jsem řekl, že to nemá cenu. Nebudu ho do týmu nominovat,“ uzavřel i tuto kapitolu šéf střídačky českého národního týmu.

Před pár hodinami existovala i eventualita s povoláním zadáka Rostislava Klesly, také nic. „Nebudeme ho oslovovat. Musíme počkat, co bude dále. Na Rozsívala jsme také čekali a najednou to nejde,“ řekl Hadamczik.

Čekání jen na Kaberleho a Michálka? 

Do zadních řad tak připadají v úvahu Zbyněk Michálek z Pittsburghu a Tomáš Kaberle z Bostonu. Ti ale stále bojují na jiné frontě. Tou je první kolo Stanley Cupu. Ale tím by možný výčet posil nemusel končit.

„Jedna varianta je, že zůstanou jen ti obránci, kteří tu jsou plus Židlický (k týmu se připojí v neděli). Další je, že můžeme oslovit i další. Ale o tom zatím nebudeme mluvit,“ nadhodil trenér, který v případě, že už nikdo ze zámoří nepřijede, musí mužstvo zeštíhlit o jednoho obránce a tři útočníky.

Hadamczik v průběhu sezóny hráče navštívil přímo v zámoří, hovořil s nimi, byl spokojený. „Na začátku jsem říkal, že chtějí, ale jsou tu zranění. K tomu nyní Blaťák (Obránce Ufy má problémy s vazy v koleni) s Rozsívalem. To jsou dva kvalitní beci, to je největší zásah do mužstva. Chtějí hrát, ale zdravotní stav jim to neumožní, to je smůla,“ povzdechl si kouč, který ještě pár dní bude netrpělivě čekat na výsledky z NHL.

Reklama

Související témata: