Hlavní obsah

Židlický si počkal na granátníka. O 30 kilo lehčí bek poslal k ledu metrákového Arťuchina

BRATISLAVA

Mstitel poněkud menší a lehčí. Tak se také ukázal český obránce Marek Židlický při utkání s Ruskem na mistrovství světa. Obrovitý Jevgenij Arťuchin poslal k ledu dva hráče - Milana Michálka a Karla Rachůnka. Pak si ale na ruského kolohnáta počkal Židlický. A Rus padl po srážce u mantinelu k zemi. Běžný souboj dvou chlapů. Jen ty proporce. Čech - 180 centimetrů a 86 kilogramů. Rus o 16 centimetrů vyšší a 30 kilo těžší.

Foto: Jan Koller, ČTK

Rozhodčí drží Jevgenije Arťuchina po zákroku mstitele Marka Židlického.

Článek

„Čekal jsem na příležitost, našel jsem si ho. I když to bylo trošku riskantní, za mnou nikdo nebyl, ale dostal to,“ byl spokojený bek Minnesoty.

Hodně emotivní souboj viděli diváci v Orange aréně. Především česká šatna kypěla nepochopením ze strany rozhodčích. A vše měl na triku Arťuchnin. Obr na bruslích, kterého nelze přehlédnout. Přesto si na něj Židlický počkal.

„Mně to je jedno. Já nad tím nepřemýšlel, snažil jsem se ho zbourat. Někdo mu musel dát najevo, že si to nemůže dovolit,“ řekl po utkání zkušený bek, který si počkal na nejskvělejšího granátníka, jak napsal ruský Sport-express.

Po čtyřiceti minutách museli být čeští hráči obezřetnější, už hráli bez Michálka a Rachůnka. „Museli jsme si dávat pozor, aby se někdo nezranil. Rozhodčí říkali, že ho vyloučí, ale nevěděli si s tím rady, možná to bude mít nějakou dohru po zápase,“ dodal Židlický.

Patrik Eliáš
Jsme zklamaní ze zranění, to je stoprocentní. Určitě máme radost z vítězství, ale tady je před námi něco víc. Když vám zraní dva hráče takovým způsobem, tak to je nepříjemný. Myslím, že to viděli úplně všichni. Jsem strašně zklamaný z rozhodčích, jak se k tomu postavili. Jak tomu předejít? Puky se musí dávat rychle od hokejky, křiknout si, vědět, že je na ledě. Stát za sebou, nedostat jeden druhého do těch pozic, kde by vás mohl trefit. Ale já si hlavně myslím, že takový zákrok musí potrestat rozhodčí.
Petr Průcha
Tohle občas k hokeji patří, i když je to nefér a nikomu se to nelíbí, ale bohužel se to občas stane. Museli jsme se s tím vyrovnat a vyrovnali jsme se s tím dobře, vyhráli jsme. Jsou v tom emoce, proti Rusku to je vždycky. Není jednoduché se udržet, ale byl to důležitý zápas, který bylo důležitý vyhrát a podařilo se. Arťuchin je proste špinavý hráč. V civilu je to člověk v pohodě, ale tohle já na ledě nerad vidím, zraňovat hráče k hokeji nepatří.
Jevgenij Arťuchin pro Sportbox.ru
Vše bylo v pořádku, podle pravidel. Rozhodčí dobře rozhodli, dostal jsem dvě minuty, ale byla to kontroverzní epizoda. Jeden se tam válel, pak vstal a zase hrál, to nebylo hezké (Milan Michálek). Na Karla Rachůnka to bylo v pořádku. Šel jsem ramenem, ne loktem.
Vjačeslav Bykov pro Sport-express
Arťuchin hrál tvrdě, ale fair play. On je velký moloděc. Tito hráči jsou pro nás inspirací, dávají důvěru ostatním. Chtěli jsme hrát tvrdě, ale podle pravidel. Češi jsou herci.

Reklama

Související témata: