Hlavní obsah

VIDEO: Rachna kachna a bum - Arťuchin rozsypal plexisklo. To byla rána turnaje, řekl Jágr

BRATISLAVA

Povedený rozlučkový večer se vším všudy zažili čeští hokejisté na mistrovství světa. Rozstříleli Rusko v boji o bronz 7:4 a zlobivý muž ruského týmu se nestačil divit. Karel Rachůnek se opřel do obrovitého Jevgenije Arťuchina a jeho ruka skončila za hrazením. Plexisklo nevydrželo nápor a rozsypalo se na malé kousky. Ruský hromotluk jen nevěřícně koukal, Čech sklidil aplaus.

Foto: David W Cerny, Reuters

Karel Rachůnek vyráží plexisklo s Rusem Arťuchinem

Článek

„To byla náhoda. Objevil se tam, je to těžký hráč, má sto dvacet kilo a já sto osm a ty kila rozbila to plexisklo,“ usmíval se po zápase nevinně Rachůnek. On skolil obra a na krku mu visela medaile. Rusové prohráli a odjeli domů se čtvrtým místem. „Byl to krásný pohled. Ale hlavně že máme tu medaili, pro nás je to velký úspěch,“ byl spokojený český obránce.

Arťuchin si po minulém osmifinálovém utkání s národním mužstvem nevybudoval nejlepší pověst, poslal předčasně do šatny Milana Michálka a právě Karla Rachůnka. I proto se utkání o bronz neslo z části v duchu možného pokračování s tímto téměř dvoumetrovým ruským útočníkem. Nestalo se ale téměř nic. Až na to plexisklo.

Uklízecí četa odvedla svoji práci, vše vyčistila, rolba přežehlila led a utkání pokračovalo. Arťuchin ještě vyfasoval dvě minuty za faul na Jágra. Pět sekund před koncem utkání se ještě dostal do chumlu u hrazení, ale tím vše skončilo. Česko - Rusko 7:4. Česko slaví bronz. Soupeř smutní, je čtvrtý a obr byl přes svoji postavu téměř neviditelný.

Klobouk dolů před Karlem, chválil Jágr 

„Vychladlo to. My jsme na to byli připravení, celý zápas jsme odvedli dobrou práci, nenechali jsme se vyprovokovat. Když byl Arťuchin na ledě, tak jsme si pomáhali, byli jsme blízko sebe. Myslím, že tam nemohlo k ničemu dojít,“ okomentoval utkání Tomáš Plekanec.

„Obě mužstva určitě chtějí vyhrát, tam nešlo o to, jestli někdy někoho přepere nebo zmlátí, tam šlo o tu medaili. Ale Karel Rachůnek, myslím si, že to byla rána turnaje. Tady vidíte, jak ten Arťuchin je silný, když ho trefíte, tak prostě vyrazí sklo. S takovým hromotlukem to opravdu není jednoduchý, takže klobouk dolů před Karlem,“ dodal Jaromír Jágr.

Reklama

Související témata: