Hlavní obsah

Hokejisty Německa posílí na MS Marcel Goc z Floridy

Berlín

Útočník Marcel Goc z Floridy bude hájit barvy Německa na hokejovém mistrovství světa ve Švédsku a Finsku. Osmadvacetiletý centr je jedinou posilou z NHL v týmu trenéra Jakoba Köllikera, k němuž se po čtvrtečním vyřazení v prvním kole play off připojí v příštím týdnu. Goc naposledy reprezentoval na domácím šampionátu v Kolíně nad Rýnem v roce 2010, kde byl kapitánem.

Foto: J Pat Carter, ČTK/AP

Marcel Goc (čelem) posílí Němce na šampionátu.

Článek

"Těším se na mistrovství světa a také na to, že si zahraju v jednom týmu s bratrem Nikim," řekl agentuře DPA Goc. Jeho o tři roky mladší sourozenec Nikolai, obránce vicemistra německé ligy Mannheimu, také doplní výběr v příštích dnech.

Naopak Köllikerovi se po vyřazení z bojů o Stanleyův pohár omluvil obránce Dennis Seidenberg z Bostonu, který se chce dát dohromady po dvou dlouhých sezonách v NHL a má také rodinné důvody. Již dříve padla možnost startu beků Christiana Ehrhoffa a Alexandera Sulzera z Buffala, jejich spoluhráč útočník Jochen Hecht už ukončil reprezentační kariéru. Na MS se nepředstaví ani Gocův spoluhráč Marco Sturm či brankář Thomas Greiss ze San Jose.

V kádru mají Němci ze zámoří dosud jen obránce Justina Kruegera, který působí na farmě Caroliny v Charlotte v nižší AHL. Kvůli zraněním nemůže Kölliker počítat ani s obránci Constantinem Braunem a Frankem Hördlerem z týmu německého mistra Eisbärenu Berlín.

Němci budou hrát na mistrovství světa v základní skupině ve Stockholmu, kde se utkají i s Českou republikou. Do turnaje vstoupí v pátek 4. května proti Itálii.

Reklama

Související témata: