Hlavní obsah

Hadamczik má jasno o útocích pro MS a čeká na druhého Michálka

Praha

Trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik už má jasnou představu o tom, jak by mělo vypadat složení útočné síly jeho týmu na blížícím se mistrovství světa ve Finsku a Švédsku. V úterý národní tým doplnili další dvě posily z NHL Milan Michálek a David Krejčí, zítra má dorazit ze zámoří brankář Petr Mrázek. Kouč také věří, že bude k dispozici i obránce Zbyněk Michálek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér Alois Hadamczik udílí pokyny na tréninku reprezentace

Článek

Obránce Pittsburghu Zbyněk Michálek se původně trenérovi reprezentace omluvil s tím, že čeká narození druhého potomka. Nicméně ten přišel na svět včera, téměř o dva týdny dříve, než se předpokládalo, takže jeho možnost startu na MS se znovu otevřela dokořán.

"Nechal jsem Zbyňkovi zprávu s blahopřáním a dovětkem, že bychom byli rádi, kdyby mohl na MS přijet. Čekáme na jeho odpověď," řekl na úterním srazu v Praze Hadamczik. "On je hráč, který chce reprezentovat, ale záleží na tom, jak se vyrovná s rodinnými záležitostmi. Kromě čerstvě narozeného má ještě dvouleté dítě. Je ovšem reálná šance, že přijede," doufá kouč, kterému právě obránci přidělávají v posledních dnech starosti.

Byli lepší hráči než Kindl

Těsně po turnaji v Brně mu totiž bek Detroitu Jakub Kindl oznámil, že nehodlá jet na mistrovství světa v pozici náhradníka. "Když jsme povolali hráče do přípravy, věděli, že se musí prosadit svými výkony a potom se dozví, zda se dostanou na soupisku. V takové situaci byli Vincour, Tlustý a Kindl. Oni tuto roli přijali," jal se situaci vysvětlovat Hadamczik.

"Po turnaji v Brně jsme hráčům sdělili, kdo nebude dopsán na soupisku a jedním z nich byl Kindl, kterému jsme řekli, že bude na soupisku dopsáno jen šest obránců a on mezi nimi není. Toto všechno věděl a řekl, že to respektuje a chce s týmem zůstat. Ovšem když jsem se vrátil do kabiny po rozhovoru s novináři, tak mi řekl, že nepojede a bude se radši připravovat na novou sezónu v NHL," pokrčil trenér rameny.

Zvláštní situace, kouč národního týmu to však dále rozebírat nehodlal. „Já to neřeším. Věřím, že těch šest obránců, kteří dostali důvěru před ním, odváděli lepší výkony. Chápu, že pro něj mohla být obtížná změna času a široké kluziště, ale já musím hodnotit výkony hráčů v daný moment," uzavřel Hadamczik téma "Kindl".

Na MS si zachytají dva brankáři

Podobně jako Kindl se ostatně zachoval i brankář Tomáš Pöpperle a tak pozici třetího gólmana obsadí Petr Mrázek. Objev posledního MS do 20 let by se měl k týmu připojit zítra. Zda bude brankářskou jedničkou Jakub Štěpánek, nebo Jakub Kovář, určeno není. "Kovář předvedl výborný výkon proti Rusům. Máme teď dva kvalitní gólmany a na mistrovství budou chytat oba dva. Kolik kdo zápasů, to se teprve ukáže," sdělil Hadamczik.

Jasno už má alespoň o složení útočných řad. Dnes se k týmu připojili David Krejčí z Bostonu a Milan Michálek z Ottawy, s kterými má v jedné řadě hrát další hráč z NHL Aleš Hemský. V Plekancově útoku budou bývalí Kladeňáci Frolík a Tenkrát, Nedvěd bude mít na křídlech Průchu a Vondrku, a dobrou souhru mohou nadále předvádět krajánci z KHL Kašpar, Novotný, Petružálek.

Jak v současnosti vypadají útoky národního týmu:
M. Michálek, Krejčí, Hemský,
Flrolík, Plekanec, Tenkrát,
Průcha, Nedvěd, Vondrka,
Kašpar, Novotný, Petružálek.

Reklama