Hlavní obsah

Ten první gól neměl platit, zlobil se po zápase se Švédy Hadamczik

Stockholm

Od úvodních minut to byla jasná převaha žlutomodré laviny. Švédští hokejisté na český tým vlétli hodně ostře a už ve třetí minutě mohutný obr Franzén otevřel skóre. Počínal si přitom ale hodně nekompromisně až brutálně. Blaťáka natlačil na brankáře Štěpánka, který neschopen pohybu neměl šanci zabránit gólu.

Foto: Petr Josek, Reuters

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik udílí během zápasu se Švédskem pokyny Milanu Michálkovi (vlevo) a Petru Průchovi.

Článek

"Ten první gól neměl platit, tam byl jasný faul na Blaťáka, který spadl na našeho brankáře a ten nemohl chytat," rozčiloval se po zápase trenér Alois Hadamczik. "Těžko říci, jestli to ten zápas ovlivnilo, na to se vymlouvat nebudu, ale takový zákrok by se pískat měl!"

Uznal ale kvality soupeře. "Švédsko bylo o krok lepší, takže nezbývá než pogratulovat. Na to, jak jsou v domácím prostředí silní, tak bylo utkání rovnocenné. Hlavní rozdíl byl ve hře obránců. Švédové mají velké silné beky se zkušenostmi z NHL, patří k nejlepším hráčům jejich týmu," uznale kýval hlavou Hadamczik.

Kdo bude chytat proti Norům?

Při druhém gólu neměl čisté svědomí Štěpánek, kterému za záda propadla dalekonosná střela Niklase Kronwalla. "U toho druhého gólu měl trochu smůlu, ale jinak chytal Štěpánek výborně," zastával se brankáře Hadamczik. Nad otázkou, kdo bude chytat ve třetím zápase proti Norsku, však tajemně mlžil. "Ještě jsem to neřekl ani hráčům, tak si to zatím nechám pro sebe," prohlásil.

A i přes porážku 1:4 zůstával optimistou. "Samozřejmě jsem zklamaný z výsledku, ale přístup a nasazení týmu bylo velmi dobré. Potřebujeme ale proměňovat příležitosti, které nám soupeř nabídne. Obránci také málo střílejí, někdy zbytečně moc vymýšlejí, komu ještě přihrát. Ale tým půjde ještě výkonem nahoru a budeme se snažit skončit ve skupině co nejvýše," tvrdí Hadamczik.

Hedman s Hemským vyrazil dveře

"Předvedli jsme několik dobrých akcí a postupně se naše hra zlepšovala a hráli jsme lépe než proti Dánsku. Když budeme takhle pokračovat dál, tak to bude dobré," myslí si i útočník David Krejčí. "Měli jsme těžkou první třetinu, to nás Švédové docela točili v útočném pásmu a byli lepší. Ale druhou a třetí už jsme hráli líp, jen škoda, že jsme pak dostali třetí gól," přidal se Aleš Hemský

"Myslím, že bysme měli zlepšit ten přechod z obranného pásma, trochu to zrychlit," pokračoval útočník Edmontonu, který v zápase řádně pocítil tvrdou hru švédských obránců. Na začátku druhé třetiny do něj v rohu u mantinelu vrazil Hedman tak ostře, že se nakrátko otevřela dvířka za jeho zády. "To je zkrátka hokej, to se prostě stává," mávl nad tím rukou.

Švédský kouč Par Marts si po zápase pochvaloval, že sotva deset dní stará porážka z Brna (3:5) už je zapomenuta. "Český tým nám dělal během Euro Hockey Tour hodně potíží. Tenhle zápas byl od začátku do konce plný šťastných gólů, ale to se zkrátka stává. Jsem šťastný, protože jsme hráli lépe než v prvním utkání," řekl.

Reklama

Související témata: