Hlavní obsah

Kutlákovi už je hotelový pokoj těsný, ale jeho stav se lepší

Stockholm

Na mistrovství světa zatím Zdeněk Kutlák odehrál jen necelý zápas s Dánskem, ve kterém jej Hansen ošklivým zákrokem u mantinelu vyřadil ze hry. Diagnóza zněla poranění hlavy a krční páteře. Teprve v úterý to český obránce zkusil zase na ledě, když si zatrénoval s náhradníky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Kutlák na tréninku národního týmu

Článek

"Jenom jsem si to tak párkrát na ledě zkusil, spíš jsem to odchodil," usmíval se po dopolední seanci na ledě Kutlák. "To zranění se lepší den za dnem, ale zatím budu mít ještě individuální tréninky. Snad se to zlepší natolik, že budu moci brzy trénovat s týmem," doufá.

Lékaři u něj měli podezření na otřes mozku, takže nemůže zatím chodit do ostrých fyzických kontaktů s ostatními hráči na ledě. "Limituje mě to tak, že se mi trochu točí hlava a potom taky bolí krční páteř... Ale fyzioterapeuti mi to masírují a dělají se mnou různé cviky. Lepší se to, takže doufám, že to bude brzy dobré," věří zkušený zadák.

Samotný střet s útočníkem Dánska si pamatuje dobře a nemyslí si, že by šlo o nešťastnou náhodu. "Myslím, že dobře viděl, že jedu na ten mantinel a zezadu mě trochu popostrčil. Skončil jsem obličejem na mantinelu a bolela mě pak hlava a brněla záda."

Hned po prvním zápase tak byl ze hry a jeho místo zaujal Tomáš Mojžíš, pro psychiku hráče žádná sláva. "Je to nepříjemný, pokoj je mi už nějak těsný, připadá mi, jako bych tam vyrůstal. Předtím jsem hrál skoro pořád, měl jsem jen krátké pauzy a teď to sledovat jen na dálku není žádná zábava. Navíc se teď moc nehýbu, tak aby kila nešla nahoru," usmíval se stokilový zadák.

Reklama

Související témata: