Hlavní obsah

Michálek může hrát, hokejisté jdou na Slováky v plné síle

Helsinky

Rozbruslení před semifinálovým zápasem absolvovala v Helsinkách na ledě pouze čtrnáctka českých hokejistů, ale nejdůležitější zprávou bylo, že všichni klíčoví reprezentanti jsou zdraví a budou na souboj se Slovenskem od 17:30 připraveni.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Trénink české reprezentace v Helsinkách před semifinále MS

Článek

„Sestava zůstane stejná jako ve čtvrtek proti Švédům," hlásil asistent trenéra Josef Paleček s tím, že nechali vyloženě na hráčích, kdo chce jít dopoledne na led. „Do haly přijeli všichni, ale někdo šel jen na kolo, nebo volil jinou formu protažení," vykládal Paleček s tím, že mimo hru zůstává pouze obránce Kutlák, jenž od nárazu na mantinel v utkání s Dány není schopen nastoupit.

„Na ledě jsme si zabruslili tak půl hodiny, bylo to příjemné," vykládal centr Jiří Novotný, který si už třetí šampionát po sobě pěstuje během turnaje plnovous. „Udělal jsem si z toho takový rituál, ale už se těším, až to v neděli shodím," doplnil útočník.

Hotel je v pohodě

České mužstvo dostalo v helsinské hale kabinu po Američanech a stejně tak obsadilo i patro v hotelu, který až do vyřazení domácími Finy obývala výprava USA. „Hotel je v pohodě, i když ten stockholmský se mi zdál trochu hezčí. My tu ale nejsme kvůli tomu, abychom hodnotili kvalitu a úroveň hotelů ve Skandinávii. Důlžitá je vlastně jen postel a já se vyspal dobře," říkal Novotný.

„Hotel je dobrý standard, jen mi na pokoji chybí nějaká větší skříň na oblečení a v lobby se mi zdálo být docela rušno. Řekl bych, že se tam shromáždila ruská většina," usmíval se Paleček a prozradil, že do haly jelo mužstvo čtvrthodiny autobusem. „Když bych měl srovnat, tak v Helsinkách se mi zdál kvalitnější led," dodal.

Sobotního soupeře hokejisté ještě pořádně nepotkali. Zatímco Češi jsou v centru , slovenská výprava obývá hotel Flamingo nedaleko letiště. „Slováci bydlí jinde, nepotkali jsme se s nimi ani na páteční tréninku, a tak jsem teď jen minutku pozoroval jejich rozbruslení," vykládal Novotný. „Všichni se mě na to ptají, ale s trenérem Vůjtkem jsme se tu ještě neviděli. Jen mi někdo v kabině ukazoval fotky, které slepovali v českých novinách," říkal cestou na autobus po rozbruslení trenér Alois Hadamczik.

Pravděpodobné sestavy
Česko: Kovář – Nakládal, Blaťák, Krejčík, Čáslava, Mojžíš, Krajíček, Němec – Erat, Plekanec, Michálek – Frolík, Krejčí, Tenkrát – Hemský, Nedvěd, Koukal – Petružálek, Novotný, Průcha.
Slovensko: Laco – Sekera, Baranka, Sersen, Chára, Starosta, Vydarený – Radivojevič, Handzuš, Kopecký – Hudáček, Surový, Šatan – Tatar, Mikúš, Miklík – Bartovič, Bližňák, Hovorka.
Česko–Slovensko na MS
2003 Helsinky3:3 (sk.) a 2:4 (o bronz)
2005 Vídeň5:1 (skupina)
2007 Mytišči2:3 (skupina)
2009 Kloten8:0 (skupina)
2011 Bratislava3:2 (skupina)
Pozn. Uvedena utkání posledních deseti let

Reklama

Související témata: