Hlavní obsah

Na Finy se Štěpánkem v brance, v sestavě chybějí marodi Erat i Michálek

HELSINKY

Česká hokejová reprezentace nastoupí dnes od 15:00 k závěrečnému utkání na letošním světovém šampionátu v docela pozměněné sestavě. Do branky se v souboji s domácími Finy postaví Jakub Štěpánek.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Jakub Štěpánek se dnes postaví na MS do branky v utkání s Finy o bronz

Článek

„Kovář odchytal dva těžké zápasy za sebou a zejména se Švédy, byl vynikající. Chtěl bych dát mužstvu pro zápas o medaili vhodný impulz a proto posílám do branky možná čerstvějšího Štěpánka," vysvětluje trenér Alois Hadamczik.

O bronz tak bude národní tým bojovat s gólmanem, který nakonec odchytal méně minut než na MS debutující Kovář. Štěpánek totiž ve stockholmské skupině nastoupil jen proti Švédům, Italům a chytal 51 minut s Němci, v sobotu pak v Helsinkách střídal na posledních dvanáct minut semifinále se Slovenskem.

V sestavě na utkání o 3. místo nefigurují dva klíčoví útočníci z NHL. Martina Erata stále bolí hlava po srážce se Slovákem Hudáčkem a lékaři mu nedovolí hrát. U Milana Michálka se k bolavým tříslům přidalo i naražené koleno, takže také nemůže nastoupit.

Do útoku se po týdenní pauze způsobené obnovenými bolestmi naraženého boku se ale vrací do hry útočník Kašpar, jenž nastoupil naposledy ještě na stockholmském ledě proti Rusům.

Pozměnila se i podoba obrany. Do role sedmého beka, který zřejmě v duelu s Finy nezasáhne do hry, se přesunul proti Slovákům chybující Blaťák. Mimo zůstal obránce Kutlák, který byl při úvodním zápase s Dány naražen na mantinel a už se z toho nevzpamatoval.

Předpokládaná sestava Česka na utkání o bronz:Štěpánek - Nakládal, Němec, Čáslava, Krejčík, Krajíček, Mojžíš - Frolík, Plekanec, Tenkrát - Hemský, Krejčí, Průcha - Koukal, Nedvěd, Vondrka - Kašpar, Novotný, Petružálek.

Reklama