Hlavní obsah

Z hokejové reprezentace vypadli zraněný Barinka a Orsava

Selb
Aktualizováno

Z hokejové reprezentace, připravující se na mistrovství světa, vypadli zraněný obránce Michal Barinka a útočník Jakub Orsava. Nově tým doplní útočník Petr Hubáček a brankář Alexandr Salák. Po druhém přípravném zápase proti Německu to novinářům řekl trenér Alois Hadamczik.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michal Barinka.

Článek

Původně reprezentační kouč počítal s tím, že po čtvrtém přípravném duelu před MS kádr opustí tři útočníci, nakonec se ale rozhodl vyřadit jen Orsavu. "Čeká nás ještě pět náročných zápasů a chceme mít k dispozici více hráčů. Nyní máme v kádru pět pětek plus jednoho útočníka," řekl Hadamczik.

K větší redukci sestavy nesáhl i proto, že už v Evropě není příliš hráčů, kteří reálně mohou hrát o nominaci na MS. Ve finále KHL ještě hraje Jakub Petružálek, se kterým Hadamczik počítá, a poté už jen sleduje finále extraligy Plzeň - Zlín. "Máme vyhlédnutého jednoho až dva útočníky," řekl Hadamczik. Jednoznačným kandidátem je plzeňský Jan Kovář.

Hadamczik je v kontaktu i s hráči z NHL, kde je navíc momentálně na inspekci generální manažer Slavomír Lener. "S některými kluky jsem už dohodnutý, že přijedou. Konkrétní ale být nemohu. S ohledem na kluby si to nepřejí," podotkl. Po svém pondělním návratu ze zámoří ale přiznal, že je domluvený s obráncem Filipem Kubou a útočníkem Tomášem Fleischmanem z Floridy.

Po sobotní výhře nad Německem v Selbu dostali hráči volno, opět se sejdou v úterý v Praze, kde se o dva dny později utkají se Slovenskem. V sobotu oba celky čeká odveta v Bratislavě.

Aktuální složení kádru:
Brankáři:
Jakub Kovář (České Budějovice), Pavel Francouz (Litvínov), Alexandr Salák (Färjestad/Švéd.)
obránci:
Jakub Krejčík, Jakub Nakládal (oba Lev Praha/KHL), Tomáš Voráček (Vítkovice), Karel Kubát (Litvínov), Jan Kolář (Doněck/KHL), Tomáš Mojžíš (Slovan Bratislava/KHL), Marek Trončinský (Chanty-Mansijsk/KHL), Petr Čáslava (Čerepovec/KHL), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta/Švýc.),
útočníci:
Jiří Novotný, Tomáš Rachůnek, Jiří Sekáč, Petr Vrána (všichni Lev Praha/KHL), Vladimír Svačina, Ondřej Roman (oba Vítkovice), Petr Tenkrát, Ivan Rachůnek (oba Sparta Praha), Tomáš Hertl (Slavia Praha), Lukáš Kašpar (Doněck/KHL), Lukáš Pech (Karlovy Vary), Petr Koukal (Nižněkamsk/KHL), Milan Gulaš (Magnitogorsk/KHL), Zbyněk Irgl (Minsk/KHL), Michal Vondrka (Slovan Bratislava/KHL), Petr Hubáček (Jyväskyla/Fin.).

Reklama