Hlavní obsah

Židlický bez podepsané smlouvy v NHL reprezentaci neposílí, vyvrátil Hadamczik spekulace

Stockholm

Kouč hokejové reprezentace Alois Hadamczik v sobotu večer vyvrátil spekulace některých médií, podle kterých by měl obránce Marek Židlický posílit mužstvo na šampionátu ve Stockholmu i v případě, že by v NHL nepodepsal novou smlouvu s New Jersey. „Není to pravda. Pokud nebude mít novou smlouvu, tak nepřiletí,“ řekl Hadamczik pro Sport.cz.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Marek Židlický.

Článek

„Marek Židlický čeká na podpis s New Jersey už dlouho a bez smlouvy je zatím pořád. A dál platí, že bez ní na mistrovství nepřiletí. Mluvil jsem s ním zhruba v sedm hodin večer," doplnil Hadamczik, který se s mistrem světa z roku 2005 chtěl spojit i po večerním zápase mezi Norskem a Běloruskem, které sledoval přímo v hale Globen.

„Budu s ním ještě mluvit po tomto zápase a sdělí mi definitivní informace. Jednal na klubu, a pokud smlouvu podepíše, do Stockholmu by přiletěl v pondělí. Už od začátku ale říká, že bez smlouvy nedorazí," dodal Hadamczik.

Zástupci Českého svazu ledního hokeje se již domluvili s hráčem i jeho agenty a pro případ příletu Židlického pojistili. Pokud by šestatřicetiletý zadák smlouvu skutečně podepsal, do Stockholmu by dorazil v pondělí a o den později by nastoupil v nesjpíš klíčovém zápase o postup do čtvrtfinále proti Norům.

Hadamczik zároveň po sobotním dopoledním tréninku prohlásil, že pokud by situace okolo Židlického nedopadla, má zájem pro doplnění posledního volného místa na soupisce oslovit Romana Poláka ze zámořského St. Louis. To předposlední doplní Tomáš Plekanec, který se k týmu připojí v pondělí.

Reklama

Související témata: