Hlavní obsah

Další hvězdná posila pro Švédsko? Opora Washingtonu Bäckström chce hrát na MS

Kolín nad Rýnem/Praha

Hokejisté Švédska by mohli získat na mistrovství světa další hvězdnou posilu z NHL. Svou účast přislíbil podle deníku Aftonbladet centr Niklas Bäckström z Washingtonu, ale nejdříve musí projít výstupní lékařskou prohlídkou. Může se stát po brankáři Henriku Lundqvistovi z New York Rangers druhou posilou Tří korunek z týmů, které neuspěly ve 2. kole bojů o Stanleyův pohár.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Andre Burakovsky (65) z Washingtonu se raduje po gólu proti Pittsburghu, vlevo T.J. Oshie (77) a Nicklas Bäckström (19).

Článek

Kouč Rikard Grönborg má v kádru po nominaci Henrika Lundqvista už 17 hráčů z NHL. Bäckström má ve sbírce titul mistra světa z roku 2006 z Rigy, kde se představil v osmnácti letech jako nejmladší hráč v historii švédské reprezentace.

Získal i stříbro na olympijských hrách v Soči. Účastník čtyř světových šampionátů a dvou olympiád nechyběl ani v září na Světovém poháru v Torontu.

Bäckström byl v uplynulé sezóně čtvrtým nejproduktivnějším hráčem NHL s 86 body za 23 branek a 63 asistencí z 82 utkání. V play off je aktuálně šestý s 13 body za šest tref a sedm přihrávek ze 13 duelů.

Celkem má hvězda Capitals na kontě v NHL 734 utkání a 728 bodů za 188 tref a 540 asistencí. V 96 duelech play off zaznamenal 75 bodů za 26 gólů a 49 přihrávek.

Reklama

Související témata: