Hlavní obsah

Rangers inspirovala k vítězství návštěva Shanahana

NEW YORK

Hokejisté New York Rangers se oklepali po sobotní porážce s nejhorším týmem NHL Philadelphií a v dalším zápase porazili Chicago 2:1. Před zápasem je přitom v šatně čekalo příjemné překvapení. Pozdravit je přišel spoluhráč Brendan Shanahan, který opouštěl předchozí zápas nedobrovolně na nékařských nosítkách po srážce s Knublem z Philadelphie.

Článek

Shanahan strávil sobotní večer v nemocnici s podezřením na otřes mozku, ale neurologická vyšetření naštěstí žádné výrazné poranění neodhalila. Přesto se bez něj bude muset trenér Rangers Tom Renney obejít minimálně týden. "Je to bojovník a skvělý spoluhráč. Myslím, že se chtěl klukům ukázat a projevit podporu. Bylo fajn vidět ho stát zase na nohou," řekl pro New York Times Renney.

"Jsme šťastní, že je v pořádku," řekl po zápase s Chicagem Jaromír Jágr. "Víme, že se vrátí. Jen si teď budeme muset poradit bez něj a nabrat ještě další body k postupu do play-off," dodal český útočník. Rangers nyní ztrácejí tři body na Toronto, které drží poslední osmou postupovou příčku.

Rangers setkání se Shanahanem nažhavilo a do utkání s Chicagem pořádně vlétli. Po minutě a 42 vteřinách otevřel skóre Martin Straka po přihrávce Jágra, oba si pak vytvořili i další šance. "Není důležité, jestli jsme je přehrávali. My teď nemůžeme nic vypustit," upozorňuje Jágr.

Straka: už si nemůžeme dovolit ztrácet body

Ve dvanácté minutě zvýšil na 2:0 Marcel Hossa, na konci druhé třetiny stihl za Chicago pouze snížit Martin Havlát. Jinak už na brankáře Henrika Lundqvista hosté nevyzráli. Švédský gólman si přitom v minulém zápase s Philadelphií poranil rameno, jenže druhý brankář Kevin Weekes je na marodce a tak nastoupil. "Už moc zápasů nezbývá. A my si nemůžeme říkat: Zlomíme to v příštím zápase, příště to bude lepší," vysvětlil své odhodlání Lundqvist.

Rangers nyní čekají dva důležité zápasy proti lídrovi Atlantické divize a regionálním rivalem New Jersey Devils. Nejprve v úterý na jejich ledě a ve čtvrtek doma v Madison Square Garden. "Bude to těžké, ale my už si nemůžeme dovolit ztratit další zápasy," tvrdí odhodlaně Martin Straka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.