Hlavní obsah

Kaberle: Distanc na tři zápasy je směšný

Hrůzné okamžiky si prožil při sledování pátečního zápasu Toronta s New Jersey bývalý hokejový reprezentant František Kaberle. Jeho syn Tomáš upadl po zásahu Cama Janssena na chvíli do bezvědomí a skončil v nemocnici. „Kdyby takhle někdo fauloval Kanaďana, tak se strhne mnohem větší humbuk,“ říká někdejší kladenská opora v rozhovoru pro Právo.

Článek

Jak se váš syn Tomáš cítí?

Je mu trochu líp, ale musí podstoupit hromadu testů. Hodně ho bolí hlava. Po takových zákrocích je ten léčebný postup vlastně stejný. Lékaři to neřeknou přesně, jestli se vrátí za týden, čtrnáct dnů nebo měsíc. Tomáš potřebuje hlavně klid, odpočívat.

Pamatuje si, co se stalo?

Vůbec, neviděl to. Ptal se mě, co se vlastně odehrálo. Koukal na puk, protože hraje hokej a nemá potřebu dělat takové prasečárny jako to hovado Janssen. Jinak ho nazvat nemůžu. Už při minulém play-off mezi Carolinou a New Jersey jsem si všiml, co je to za hráče. On není jako ostatní bitkaři. Trefně to řekl generální manažer Toronta John Ferguson. Když to neumí s pukem, ať si na hokejku přiváže činku.

Vy jste ten zápas viděl naživo?

Ne, jen v televizi. ( na dlouho se odmlčí) Bylo to hrozný, strašný...

Tomáš už stačil navštívit spoluhráče, takže vyhlídka na brzké zlepšení se zdá velká, ne?

Hned jak přiletěl do Toronta, stavil se v kabině před zápasem s Buffalem. Týmový doktor se na něj díval. Já ale lékař nejsem, nedokážu odhadnout, kdy bude zase v pořádku.

Co říkáte na třízápasový trest pro Janssena?

Tři zápasy? Takový distanc je směšný. Ale ještě víc mě štve, jak to mnozí lidé zlehčují. Že se jakoby nic nestalo. Nemůžu si pomoct, ale kdyby takhle někdo fauloval Kanaďana, tak se strhne mnohem větší humbuk. Nechci to moc srovnávat, ale když před časem Martin Havlát sundal Recchiho, tak se o tom psalo pěkně dlouho. Tady to ale chtějí hodně rychle smést ze stolu a ještě Janssena pomalu obhajují.

Dá se ale čekat, že Tomášovi spoluhráči při nejbližší možné příležitosti uchystají odvetu…

Při tom zápase tam na Janssena vystartoval z hlediště Darcy Tucker. No a to hovado na něj ještě sprostě řvalo. Místo aby Janssen sklapl boty a mlčel, tak se ještě musel předvádět. Nechápu takové lidi. Já z něj byl v šoku.

Janssen má údajně v plánu vašeho syna navštívit a omluvit se.

Já bych mu radil, ať to nechá být a mlčí. Nevím, jestli by o to Tomáš stál. Janssen se nějak zachoval a ukázal tím dostatečně, co je zač.

Co na tu událost říkal váš druhý syn František (obránce Caroliny - pozn. aut.)?

Kluci si volali hned po tom zápase. Drží spolu odmalička v dobrém i ve zlém, to jim vydrželo.

Reklama

Související témata: