Hlavní obsah

Útočník Petružálek se dohodl na dvouleté smlouvě s Carolinou

RALEIGH

Hokejový útočník Jakub Petružálek se dohodl na dvouleté smlouvě s týmem zámořské NHL Carolina Hurricanes. Dvaadvacetiletý litvínovský odchovanec získal podpisový bonus 65 tisíc dolarů a v případě pobytu v prvním týmu si vydělá 475 tisíc dolarů ročně. Pokud by působil na farmě, přijde si první rok na 55 tisíc dolarů a v druhé sezóně bude mít plat o pět tisíc vyšší.

Foto: www.hokej-litvinov.cz

Jakub Petružálek je odchovancem Litvínova

Článek

Petružálka si vybrali v roce 2004 v devátém kole draftu New York Rangers, ale loni byl 21. listopadu vyměněn do Caroliny za Brada Isbistera. Na první start v NHL stále čeká. V uplynulém ročníku si připsal v nižší AHL za Hartford a Albany v 60 zápasech 30 bodů za deset tref a 20 asistencí. Působil i v ECHL, kde odehrál za Charlotte sedm utkání a nasbíral deset bodů. V play-off zaznamenal Petružálek v dresu Albany v pěti duelech dvě trefy a na dvě přihrál.

"Jakub je velice šikovný ofenzivní hráč. Jeho výkon šel v play-off v Albany nahoru a těšíme se, že se bude v budoucnu ještě zlepšovat," řekl zámořským médiím asistent generálního manažera Hurricanes Jason Karmanos. Petružálek odešel po draftu v roce 2004 do juniorské OHL, kde hrál za celek Ottawa 67's. Pak se při výluce v NHL vrátil do Litvínova, ale po 19 utkáních zamířil opět do OHL a působil v týmu Barrie Colts.

Reklama

Související témata: