Hlavní obsah

Pětačtyřicetiletý Chelios prodloužil smlouvu v Detroitu

DETROIT

Vedení Detroitu Red Wings v úterý oznámilo, že podepsalo novou roční smlouvu s obráncem Chrisem Cheliosem. Pětačtyřicetiletý veterán tak bude i v příští sezóně NHL nejstarším hokejistou v zámořské soutěži. Podmínky smlouvy generální manažer Detroitu Ken Holland nezveřejnil.

Článek

"Chris má za sebou další skvělou sezónu a v play-off byl jedním z nejlepších obránců vůbec," uvedl Holland na adresu rodáka z Chicaga. Snahu o podpis kontraktu na další rok deklarovaly obě strany už po vyřazení Rudých křídel v semifinále Stanley Cupu s pozdějšími vítězi z Anaheimu.

Dlouholetý kapitán americké reprezentace Chelios má za sebou třiadvacátou sezonu v NHL a s účastí v 22 play-off je rekordmanem ligy. Jeden zápas ve vyřazovacích bojích mu zbývá k vyrovnání historického maxima brankáře Patricka Roye, jenž v play-off odehrál 247 duelů.

Účastník čtyř olympijských turnajů nastoupil v uplynulé sezóně v základní části k 71 zápasům a celkově jich má na kontě 1547, což je v historii NHL nejvíc mezi americkými hráči. Trojnásobný držitel Norris Trophy pro nejlepšího obránce ligy se s Detroitem v roce 2002 radoval ze zisku Stanley Cupu, první prsten získal už o šestnáct let dřív v Montrealu. Většinu 90. let strávil ve svém rodném Chicagu.

Vedle Cheliose má vedení Detroitu zájem o služby dalšího veterána Dominika Haška. Dvaačtyřicetiletý český gólman slíbil, že Rudá křídla informuje o svých plánech na příští sezónu tento týden.

Reklama

Související témata: