Hlavní obsah

Kouč Carlyle prodloužil v Anaheimu o další rok

ANAHEIM/PRAHA

Vítěz Stanley Cupu Anaheim Ducks prodloužil smlouvu hlavnímu trenérovi Randymu Carlylemu o další sezónu. Kalifornský celek tak úspěšný kouč povede v zámořské hokejové NHL i v sezóně 2008/09. „Randy byl hlavním faktorem našeho úspěchu v posledních dvou ročnících,“ zdůvodnil rozhodnutí Ducks generální manažer Brian Burke.

Článek

Anaheim si ve finále play-off poradil s kanadskou Ottawou 4:1 na zápasy a stal se vůbec prvním kalifornským klubem v historii, který cennou trofej získal. „Vzájemná dohoda je něčím, o co jsme se všichni snažili. Mám velké štěstí, že mám možnost spolupracovat s touto skupinou lidí,“ okomentoval prodloužení smlouvy Carlyle a dodal: „Celá věc nám nezabrala více než hodinu a půl. Burke mi přednesl svůj návrh, chvilku jsme diskutovali a pak jsme si plácli.“

Ducks navíc v základní části získali svou první trofej pro vítěze Pacifické divize a vylepšili několik klubových rekordů, včetně počtu získaných bodů (110) a vítězství (48) v základní části soutěže.

Carlyle přišel na lavičku týmu v roce 2005, od té doby Kačeři dosáhli 91 vítězství ze 164 zápasů. „Randy se stal nedílnou součástí této organizace díky své tvrdé práci a agresivnímu stylu,“ řekl ve středu novinářům Burke, poté trenérovi složil velkou poklonu: „Byl hlavním faktorem našeho úspěchu v posledních dvou ročnících.“

Anaheim na své letošní cestě za Stanley Cupem vyřadil Minnesotu, Vancouver, Detroit a ve finále Ottawu. „Celá organizace tvrdě makala, abychom pohár získali. Všichni víme, jak je to těžké - o to samé se totiž snaží všech třicet týmů v lize,“ líčil novinářům na středeční tiskové konferenci Carlyle.

V minulé sezóně Kačeři ztroskotali ve finále Západní konference na Edmontonu v pěti utkáních. Díky těmto výsledkům se stal spoludržitelem rekordu v počtu vítězství trenéra v play-off během prvních dvou sezón na lavičce klubu NHL. Totožného počtu 25 vítězství se za stejně dlouhý časový úsek podařilo dosáhnout Jeanu Perronovi s Montrealem v letech 1985 - 1987.

Čeká jej týden odpočinku od hokeje

Po historickém triumfu propukly tradiční bujaré oslavy. Jejich slavnostnější části se zúčastnil i guvernér Kalifornie a bývalá hollywoodská hvězda Arnold Schwarzenegger. „Pracovali jste velice tvrdě a o všechno, čeho jste dosáhli, jste si sami vydřeli. Takže to pořádně oslavte, ale nezapomeňte, že tréninkový kamp začíná 10. září,“ vzkázal pobaveně kouč svým svěřencům.

Na otázku, jak si bude užívat úspěch on sám, Carlyle odpověděl: „Právě odjíždím na svou chatu u jezera Ontario a čeká mě tam spousta práce, při které si na chvíli od hokeje odpočinu. Mám na to pouhý týden, pak nás čeká draft talentů a kolotoč se opět roztočí.“

Reklama

Související témata: