Hlavní obsah

Columbus vyplatil českého hokejistu Nováka ze smlouvy

COLUMBUS

Český hokejový obránce Filip Novák ukončil své angažmá v Columbusu, přestože podle smlouvy z loňského roku měl v týmu působit i v nadcházející sezóně. Vedení klubu se však rozhodlo hráče ze zbytku kontraktu vyplatit, Novák s velkou pravděpodobností zakotví v Evropě.

Článek

Novákova smlouva v Columbusu byla první rok dvoucestná a druhý jednocestná. "Vedení klubu ale přestalo s Filipem počítat a celý zbývající kontrakt mu vyplatilo. Hráč je tedy volný a zvažuje nabídky z několika evropských klubů. Patrně se vrátí po osmi letech z Ameriky zpátky. Teď jde o to, kam to bude," řekl serveru hokej.cz hráčův zástupce Jaromír Henyš starší.

V souvislosti s novým působištěm pětadvacetiletého zadáka se nejčastěji skloňují švýcarský Davos či mateřský klub České Budějovice, Henyš mluvil také s vedením Sparty. "Davos projevil velký zájem a nabídka pro Filipa je skutečně lukrativní. Švýcarský mistr usilovně hledá právě podobný typ hokejisty, jakým Novák je. Do Českých Budějovic to však Filipa láká nejvíc," připustil Henyš.

Novák, kterého si jako celkově 64. hráče draftu vybrali v roce 2000 newyorští Rangers, se v NHL nedokázal prosadit. V soutěži odehrál šest zápasů za Columbus a jedenáct za Ottawu, ani jednou nebodoval.

Reklama