Hlavní obsah

Králové z Los Angeles vyhráli turnaj v Rakousku

PRAHA

Hokejisté Los Angeles Kings vyhráli v přípravě před začátkem NHL turnaj v rakouském Salcburku. Ve finále porazili švédský Färjestad 4:3, když hlavní hvězdou zápasu byl opět slovinský útočník Anže Kopitar, autor vítězné branky. V zápase o třetí místo porazil domácí Salcburk švýcarský Davos 5:3.

Článek

Králům stejně jako v předchozím zápase s domácím Salcburkem nevyšel začátek a po první bezbrankové třetině si nechali lehce vstřelit dvě branky. Po dvou minutách a pěti vteřinách od druhé části se prosadil finský legionář Eero Somervuori a za dalších 46 vteřin přidal branku v přesilové hře Kaberg.

Zámořský tým odpověděl v rozmezí minuty a půl, trefili se Patrick O´Sullivan a slovenský obránce Lubomír Višňovský. Druhou třetinu ale přece jen vyhrál švédský tým, vedení 3:2 mu zajistila branka Mathiase Johanssona 24 vteřin před první sirénou. Králové tak napnuli všechny síly ke zvratu do poslední dvacetiminutovky.

V 47. minutě nakonec vyrovnal Cammalleri a vítěznou branku zaznamenal 46 vteřin před koncem Kopitar. Talentovaný útočník zaznamenal ve dvou zápasech na turnaji čtyři branky a jednu asistenci a byl po zásluze vyhlášen nejužitečnějším hráčem turnaje. Proti Färjestadu nastoupil i český obránce Jaroslav Modrý.

Tým Los Angeles se už dnes ráno přesunul z Rakouska do Londýna a odpoledne by zde měl absolvovat první trénink. V sobotu a v neděli se v britské metropoli Králové utkají s Anaheimem a půjde o první dva zahajovací zápasy nového ročníku NHL.

Turnaj Red Bull Salute v Salcburku:
O třetí místo:
Salcburk - Davos 5:3 (1:1, 1:1, 3:1)
Branky: 14. a 38. Kalt, 44. T. Koch, 51. Royer, 56. Grabher-Meier - 12., 23., a 52. Guggisberg.
Finále:
Los Angeles - Färjestad 4:3 (0:0, 2:3, 2:0)
Branky: 27. O´Sullivan, 28. Višňovský, 47. Cammalleri, 60. Kopitar - 23. Somervuori, 23. Kaberg, 40. Mat. Johansson.

Reklama

Související témata: