Hlavní obsah

Prospal si pochvaluje spolupráci s Lecavalierem

TAMPA BAY/PRAHA

Ve zlomovém okamžiku čtvrtečního souboje Tampy Bay proti New Jersey sehrál jednu z hlavních rolí český hokejista Václav Prospal. Domácí Lightning se ve 47. minutě dostali za vyrovnaného stavu zásluhou druhé branky Vincenta Lecavaliera do vedení a na klíčový gól přihrával právě český forvard: "Prostě jsem věděl, že tam někde Vinny stojí," řekl Prospal po zápase.

Článek

Úvodní duel sezóny dopadl pro Tampu na výbornou, přestože po prvním gólu hostujícího Gionty zřejmě nebylo domácím do smíchu. Blesky v průběhu druhé třetiny srovnaly krok díky Vincentu Lecavalierovi, na jehož branku nahrával Filip Kuba.

Všechny emoce, které doprovázely úvodní ceremoniál při zahajovacím zápase z domácích hráčů definitivně vyprchaly ve třetí třetině. Vlna radosti téměř dvaceti tisíc fanoušků v St. Pete Times Forum v Tampě na Floridě propukla v čase 16:08, kdy Prospal našel elitního střelce domácích pasem naslepo z bekhendové strany: "Z nějakého důvodu jsem věděl, že tam Vinny prostě někde je," řekl Prospal ke své první asistenci v nové sezóně. Pro Lecavaliera již nebyl problém trefit odkrytou bránu a mohl se radovat ze svého pětatřicátého vítězného gólu ve své kariéře.

Prospal na spolupráci s Martinem St.Louisem a Lecavalierem nešetřil slova chvály. "Je skvělé si znovu na videu pustit, jak nám to vyšlo. Zahráli jsem to v jejich pásmu výborně. Když jsme se potom s Martym na střídačce bavili, tušili jsme, že tam někde je. Dobří hráči se umějí uvolnit, a to on dokáže. Naším úkolem je poslat mu do volného prostoru puk," komentoval osu St. Louis - Lecavalier - Prospal český hokejista, který se sám v poslední minutě zapsal mezi střelce.

S novým logem i novými dresy se tedy mohli domácí hráči, včetně Prospala, Kuby i Jana Hlaváče radovat z premiérových bodů. "V téhle lize je důležité zvládnout zlomové situace a my jsme to dnes dokázali," poznamenal po utkání kouč Tampy John Tortorella.

Reklama

Související témata: