Hlavní obsah

Vrbata s Michálkem zářili po výhře Phoenixu radostí

PHOENIX

V dresu Phoenixu dominovala ve čtvrtek v NHL česká dvojice Radim Vrbata a Zbyněk Michálek. Vrbata, který naskočil do zápasového zatížení po třech vynechaných utkáních kvůli zranění, poslal hattrickem utkání do prodloužení a jeho krajan v nastaveném čase rozhodl o výhře Kojotů. „Jsem rád, že jsem mohl pomoci,“ řekl po utkání skromně Vrbata.

Článek

„Nedávám příliš branek, a proto pomoci týmu rozhodujícím gólem a asistencí je skvělý pocit,“ nechal se po utkání slyšet Zbyněk Michálek, který v 65. minutě vsítil vítězný gól Phoenixu, na stránkách ESPN. „Hráli jsme naplno celých pětašedesát minut a na konci se nám to zúročilo,“ dodal pětadvacetiletý obránce, pro něhož to byl v letošní sezóně první gólový zářez na pažbě.

Jeho krajan v dresu Kojotů Radim Vrbata zařídil zbylé tři branky domácích a připsal si v NHL svůj třetí hattrick v kariéře. Naposledy létaly kšiltovky na počest mladoboleslavského rodáka v roce 2003, kdy hájil barvy Colorada. Teprve podruhé v kariéře se Vrbatovi podařilo nasbírat čtyři body v jednom utkání.

„Cítím se báječně, protože jsem byl týden mimo hru a bylo pro mne těžké se na hokej jen dívat,“ svěřil se šestadvacetiletý křídelní útočník, který chyběl poslední tři zápasy kvůli poranění třísel. „Jsem šťastný, že jsem zde mohl být a pomoci týmu,“ řekl skromně Vrbata, jenž si v zápase připsal i asistenci na Michálkovu rozhodující trefu. „Musíme pokračovat ve stejné práci i po Utkání hvězd,“ dodal.

Ze čtvrtečního zápasu měl pochopitelně radost kouč Coyotes Wayne Gretzky. „Našli jsme cestu, jak vyhrávat a získávat důležité body,“ řekl. „Tohle je jednoznačně parádní vítězství,“ pochválil „The Great One“ výkon svého mužstva, které ztrácí v Západní konferenci na osmou postupovou pozici do play-off dva body.

Reklama