Hlavní obsah

Zedník při zásahu bruslí ztratil asi dva litry krve

BUFFALO

Útočník Floridy Richard Zedník při nedělním zásahu bruslí Olliho Jokinena do krku ztratil asi dva litry krve. Z hrůzostrašného zranění však s největší pravděpodobností vyvázne bez následků. Lékaři z nemocnice v Buffalu mu chirurgicky spravili rozříznutou tepnu, slovenský hokejista je na jednotce intenzivní péče při vědomí a komunikuje s personálem.

Článek

Ošetřující lékařka Sonya Noorová řekla, že nejsou patrné žádné známky poškození mozku, které při podobných zraněních hrozí. "Vypadá velmi dobře, je vzhůru, orientuje se. Pamatuje si, co se stalo," řekla v pondělí novinářům.

"Nejprve byl v šoku, že ztratil tolik krve, jeho srdeční tep byl vysoký a krevní tlak nízký. Možná bude chvíli chraptit, ale to je vše," ujistila Noorová.

Mohl by na konci týdne opustit nemocnici

Navzdory velké ztrátě krve nebyl Zedníkův život v bezprostředním ohrožení, podle Noorové měl notnou dávku štěstí. Jednatřicetiletý útočník, za nímž do Buffala přiletěla manželka Jessica, stráví na jednotce intenzivní péče ještě jeden den a podle lékařů by mohl na konci týdne opustit nemocnici.

"Mohlo to být osudné, ale neřekl bych, že byl blízko smrti," uvedl doktor Sabres Les Bisson, jenž slovenského útočníka ošetřil bezprostředně po zranění. "Pokud zastavíte krvácení, pak máte nějaký čas, v žádném případě jsme si nemysleli, že umře," dodal chirurg.

Bude trvat šest až osm týdnů, než se úplně uzdraví, ale Zedník už by rád znovu hrál. Lékařka Noorová vyprávěla, že se jí ptal, kdy se bude moci vrátit na led.

Reklama

Související témata: