Hlavní obsah

Obránce Tjutin prodloužil v NHL smlouvu s Rangers

NEW YORK

Ruský hokejový obránce Fjodor Tjutin se dohodl s vedením týmu NHL New York Rangers na prodloužení smlouvy o čtyři roky. Díky kontraktu by si měl v daném období vydělat téměř 11,5 miliónu dolarů, přičemž plat se mu bude postupně zvyšovat až na necelých 3,5 miliónu v posledním roce nové smlouvy.

Článek

Čtyřiadvacetiletého Tjutina si Jezdci vybrali jako celkově 40. hráče v draftu 2001. Do prestižní soutěže naskočil v sezóně 2003/04 a od té doby stihl odehrát 228 utkání, v kterých zaznamenal 60 kanadských bodů za 14 branek a 46 finálních přihrávek. V tomto ročníku má na kontě 60 zápasů, v nichž si připsal 14 bodů za čtyři trefy a deset asistencí.

Tjutin patří mezi největší opory týmu. Je třetí v mužstvu v počtu zblokovaných střel (83) a stejné pořadí mu patří i mezi nejvytíženějšími hráči Rangers, přičemž až za ním je dokonce i český kapitán Jaromír Jágr.

V kádru je řada hokejistů, kterým v létě vyprší kontrakt

Klub působící ve slavné Madison Square Garden zbrojí na příští sezónu; vedle Tjutina podepsal během víkendu novou smlouvu také s dalším bekem Danielem Girardim. V kádru je však stále řada hokejistů, kterým by měl v létě vypršet kontrakt a stali by se tak volnými hráči. Nechybí mezi nimi ani česká trojice Martin Straka, Marek Malík a herně nejvytíženější hráč mužstva Michal Rozsíval.

K nim je potřeba přičíst i Jaromíra Jágra, který pravděpodobně nesplní jednu z podmínek automatického prodloužení smlouvy, jíž bylo nasbírat 84 kanadských bodů v základní části. Vedle českých hokejistů by však měly vypršet smlouvy například i obráncům Paulu Marovi s Dariusem Kasparaitisem, jenž byl však již zapůjčen do Petrohradu, útočníkům Brendanu Shanahanovi s Seanem Averym i náhradnímu brankáři Stephenu Valiquettovi.

Reklama