Hlavní obsah

O vítězství Colorada rozhodla až dvanáctá série nájezdů

NEW YORK

Čtyřiadvacet hokejistů se muselo vystřídat při samostatných nájezdech, než se rozhodlo o vítězi zápasu NHL mezi Phoenixem a Coloradem. Nakonec byli šťastnější hosté, když domácí brankář Mikael Tellqvist kapituloval po střele Cody McLeoda. Z českých hráčů neuspěli v dresu Colorada Milan Hejduk a za Phoenix Martin Hanzal a Radim Vrbata, ten si alespoň v základní hrací době připsal asistenci u prvního gólu.

Článek

Více radosti tak mohli mít slovenští příznivci svých hokejistů v NHL. Jednu branku Colorada vstřelil Marek Svatoš, druhou zaznamenal syn legendárního Petera Šťastného Paul. Právě jejich zásluhou vedli hosté 2:1, než tři vteřiny před uplynutím šedesáti minut poslal zápas do prodloužení Derek Morris. A po něm přišla na řadu dlouhá série nájezdů.

Prvním pěti dominovali brankáři Mikael Tellqvist a Jose Theodore. Teprve pak na úspěšnou střelu zápěstím v podání Arnasona stejným způsobem odpověděl Joel Perreault. A když se vzápětí za Colorado trefil Liles, skóroval i Mike York. Následovaly další úspěšné zásahy gólmanů, až ve třiadvacátém nájezdu se prosadil McLeod a domácí Yandle vzápětí minul branku.

Se Selännem to Anaheimu šlape

V Anaheimu se rozhodlo ještě dříve, než muselo na nájezdy dojít. Už po 32 vteřinách prodloužení zařídil vítězství 2:1 nad St. Louis Samuel Pahlsson. "Od Roba Niedermayera jsem dostal perfektní přihrávku, jsou to pro nás velmi důležité dva body," liboval si po utkání švédský útočník.

První branku Anaheimu vstřelil na začátku třetí třetiny Teemu Selänne, pro nějž to byl už třetí gól v devíti zápasech od svého návratu do NHL. Od pátého února, kdy se finská hvězda vrátila do týmu posledních vítězů Stanley Cupu, prohrál Anaheim pouze jediný zápas.

Konečně nula pro Kiprusoffa

Zkušení vítězové Stanley Cupu stál také za vítězstvím Dallasu nad Edmontonem. Dvě branky vstřelil Jere Lehtinen, další přidal Mike Modano. Především Lehtinen ukazuje, že ani ve svých 34 letech rozhodně nepatří do starého železa. Kvůli zranění sice vynechal 33 zápasů letošní sezóny, ale od svého návratu na konci ledna zaznamenal v jedenácti zápasech čtyři góly a šest asistencí.

"Postrádali jsme ho. Teď je zpátky a hodně na něj spoléháme," řekl o nepostradatelnosti svého spoluhráče Brenden Morrow, jenž Lehtinenovi připravil gól v přesilové hře a další branku sám vstřelil. Dallas porazil Edmonton pošesté v řadě vzájemných zápasů.

V zápase Calgary s Detroitem se fanoušci dočkali jediné branky a k jejich spokojenosti to bylo do sítě hostí. Ve 12. minutě skóroval Alex Tanguay, brankář Mikka Kiprusoff se konečně dočkal prvního čistého konta v sezóně. "Předvedli jsme dobrou týmovou hru, byl to těžký zápas," prohlásil finský gólman.

Dallas - Edmonton 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)
Branky: 26. a 45. Lehtinen, 17. Eriksson, 38. Morrow, 59. Modano - 48. Penner (Hemský), 55. Glencross. Zásahy brankářů: Turco 22/2 - Garon 28/3, Roloson 10/1.
Calgary - Detroit 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka: 12. Tanguay. Zásahy brankářů: Kiprusoff 38 - Osgood 26/1.
Phoenix - Colorado 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky: 11. Reinprecht (Vrbata), 60. Morris - 15. P. Stastny, 30. Svatoš, rozhodující nájezd McLeod. Zásahy brankářů: Tellqvist 29/2 - Theodore 29/2.
Anaheim - St.Louis 2:1 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky: 45. Selänne, 61. Pahlsson - 43. R. Johnson. Zásahy brankářů: Giguere 17/1 - Legace 29/2.

Reklama