Hlavní obsah

Manažer Rangers Sather chce Jágra ve svém týmu i v příští sezóně

NEW YORK

Generální manažer hokejistů NY Rangers Glen Sather v rozhovoru pro deník The Edmonton Journal jasně odmítnul, že by chtěl českého útočníka Jaromíra Jágra vyměnit do jiného klubu NHL, přestože se českému forvardovi v letošní sezóně tolik nedaří. „Vyměnit Jágra? Nikdo mne s tou žádostí nekontaktoval. Proč bych to měl chtít udělat?“ prohlásil Sather.

Článek

„Kdybych ho požádal, aby odešel, zřejmě by řekl ano, ale já určitě neplánuji mluvit s ním o výměně,“ popřel generální manažer Rangers, že by se Jágra chtěl zbavit. „V předchozí sezóně to tam Jágr zametal z každé pozice, ale letos tomu tak není...sice stále střílí, ale ne jako před tím,“ dodal.

Šestatřicetiletý útočník v letošní sezóně zatím nasbíral 55 kanadských bodů za sedmnáct gólů a osmatřicet asistencí. Za limitem 84 bodů, jenž by mu zaručoval automatické prodloužení smlouvy na příští ročník tak zaostává o 29 bodů. Přesto dal Sather najevo, že je s kladenským rodákem spokojen. „Jágr je stále nejlepším hráčem v našem týmu,“ prohlásil generální manažer a prezident manhattanského klubu na adresu kapitána Jezdců.

Jágr představuje stále nebezpečí

„Stále představuje pro soupeře velké nebezpečí a zcela jistě ho chci mít v týmu i příští sezónu,“ prohlásil Sather, jenž bývalému hráči Pittsburghu a Washingtonu platí z klubového rozpočtu „pouze“ 4,9 miliónů dolarů ročně, neboť dalšími 3,9 milióny přispívá Jágrův bývalý zaměstnavatel tým Capitals.

Jágr ve své smlouvě nemá klauzuli o vlastním výběru týmu, kam by si přál být případně vyměněn. Sather v tom však ohledně dalšího vyjednávání nevidí problém. „Takový dodatek má v lize přes 80 hráčů a znamená to, že by si mohl vybrat své budoucí působiště. Já to chápu, protože to dává hráči kontrolu nad svým osudem,“ uvedl čtyřiašedesátiletý Kanaďan.

Reklama

Související témata: